• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Multimedia na stronie

Object Storage Arubacloud
0 głosów
171 wizyt
pytanie zadane 14 października 2015 w HTML i CSS przez Michał_Warmuz Mądrala (5,830 p.)

Witam.

Mam problem z wstawieniem piosenki do strony. Ogónie wszystko działa ale otwarzacz otacza czarna ramka i kompletnie nie mam pojecia dlaczego.

.

Ma ktoś jakiś pomysł aby tą ramkę, obramowanie usunąć ?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 15 października 2015 przez furas Maniak (53,800 p.)
wybrane 16 października 2015 przez Michał_Warmuz
 
Najlepsza
To czarne to nie musi być ramka (border) tylko kolor tła (background-color) a cały obiekt może mieć jakieś domyślnie ustawienia np. odnośnie wysoki.
komentarz 15 października 2015 przez Michał_Warmuz Mądrala (5,830 p.)
Nadałem temu otwarzaczowi id i w css zmieniałem background-color niestety to nic nie dało. Wiesz jak zmienić te ustawienia ?
komentarz 15 października 2015 przez furas Maniak (53,800 p.)

W Chrome lepiej wygląda

<audio src="muzyka.mp3" controls></audio>

<video src="film.mp4" controls></video>

A jak usuniesz `controls` to `audio` nie będzie całkiem widać
a w `video` zostanie tylko czarne pole do wyświetlania filmu.

Ale wygląda, że nic więcej nie da się z tym zrobić.

---

W przypadku `embed` przeglądarka różnie mi się zachowywała jak sprawdzałem ją w konsoli. Czasami był <embed>, innym razem zmieniło na <iframe><video></iframe>.

---

https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/Guide/HTML/Using_HTML5_audio_and_video

0 głosów
odpowiedź 14 października 2015 przez niezalogowany
edycja 14 października 2015 przez Eryk Andrzejewski
Pokaż kod :)

Spróbuj w css w divie z playerem border:none; ale border 0px; ewetualnie to może być padding lub background.
komentarz 14 października 2015 przez Michał_Warmuz Mądrala (5,830 p.)
HTML:
			<div id="content">
				<span class="bigtitle">Polska</span>
				<div style="height: 15px;"></div>
				<div class="dottedline"></div>
				<p>Polska, Rzeczpospolita Polska (RP) – państwo unitarne w Europie Środkowej położone między Morzem Bałtyckim na północy a Sudetami i Karpatami na południu, w przeważającej części w dorzeczu Wisły i Odry. Powierzchnia administracyjna Polski wynosi 312 679 km², co daje jej 70. miejsce na świecie i 9. w Europie. Zamieszkana przez prawie 38,5 miliona ludzi (2014), zajmuje pod względem liczby ludności 34. miejsce na świecie, a 6. w Unii Europejskiej.Od północy Polska graniczy z Rosją (z jej obwodem kaliningradzkim) i Litwą, od wschodu z Białorusią i Ukrainą, od południa ze Słowacją i Czechami, od zachodu z Niemcami. Większość północnej granicy Polski wyznacza wybrzeże Morza Bałtyckiego. Polska Wyłączna Strefa Ekonomiczna na Bałtyku graniczy ze strefami Danii i Szwecji.</p>
				<embed src="MazurekDabrowskiego.mp3" autostart="false" />
			</div>

 

A w CSS nic nie grzebałem :D

komentarz 15 października 2015 przez niezalogowany
tu nic nie ma pokaż css
komentarz 15 października 2015 przez Michał_Warmuz Mądrala (5,830 p.)

body {
	background-color: #303030;
	font-family: 'Lato', sans-serif;
	margin: 0 !important;
	font-size: 20px;
	color: #FFFFFF;
}
#header {
	padding: 40px 0;
	width: 100%;
}
#logo {
	font-size: 42px;
	letter-spacing: 3px;
	font-weight: 900;
	font-family: 'Josefin Sans', sans-serif;

}
#nav {
	background-color: #D4213D;
	text-align: center;
	color: white;
	padding: 10px;
	border: 4px solid #E5324E;
	margin-bottom: 20px;
}
ol {
	list-style-type: none;
	height: 47px;
	line-height: 200%;
	display: inline-block;
	margin: 0;
	font-size: 24px;
}
ol a {
	color: white;
	text-decoration: none;
	display: block;
}
ol > li {
	float: left;
	width: 200px;
}
ol > li:hover {
	background-color: #E5324E;
}
#container {
	width: 1000px;
	margin-left: auto;
	margin-right: auto;
}
#sidebar {
	min-height: 720px;
	width: 182px;
	background-color: #D4213D;
	border: 4px solid #E5324E;
	padding: 10px;
	text-align: center;
	float: left;
	font-size: 24px;
}
#content {
	width: 730px;
	min-height: 700px;
	float: left;
	border: 4px solid #dddddd;
	background-color: #cccccc;
	padding: 20px;
	text-align: justify;
	margin-left: 10px;
	color: #000000;
	margin-bottom: 20px;
}
.option {
	border-bottom: 2px dotted #E5324E;
	height: 40px;
	padding-top: 10px;
	padding-bottom: 10px;
}
.option:hover {
	background-color: #E5324E;
}
#socials {
	text-align: center;
	width: 100%;
	margin-bottom: 20px;
}
.socialsdiv {
	width: 1000px;
	margin-left: auto;
	margin-right: auto;
}
.fb {
	width: 250px;
	height: 155px;
	float: left;
}
.fb:hover {
	background-color: #4668B3;
}
.tw {
	width: 250px;
	height: 155px;
	float: left;
}
.tw:hover {
	background-color: #3095D3;
}
.yt {
	width: 250px;
	height: 155px;
	float: left;
}
.yt:hover {
	background-color: #D94348;
}
.gplus {
	width: 250px;
	height: 155px;
	float: left;
}
.gplus:hover {
	background-color: #D95333;
}
#footer {
	clear: both;
	background-color: #ff7502;
	min-height: 20px;
	text-align: center;
	padding: 10px;
	border: 4px solid #dd5300;
}
.bigtitle {
	font-size: 32px;
	font-weight: 900;
	letter-spacing: 2px;
	clear:both;
}
.dottedline {
	height: 5px;
	marign-top: 15px;
	margin-bottom: 20px;
	border-bottom: 2px dotted #444444
}
.sticky {
	width: 100%;
	top: 0;
	left: 0;
	z-index: 100;
	position: fixed;
}

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 326 wizyt
pytanie zadane 20 marca 2022 w Nasze poradniki przez xVarmondx Początkujący (350 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 321 wizyt
pytanie zadane 10 lutego 2018 w C i C++ przez niezalogowany
0 głosów
1 odpowiedź 662 wizyt
pytanie zadane 11 czerwca 2017 w C i C++ przez Mikusbombro Użytkownik (990 p.)

92,624 zapytań

141,482 odpowiedzi

319,824 komentarzy

62,006 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...