• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

[wordpress] Jak dodać obsługę widgetu/sidebara dla kogoś w roli "Autora"?

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
701 wizyt
pytanie zadane 12 października 2015 w PHP przez marcin1333 Początkujący (400 p.)

Witam,

czy jest możliwość aby w Worpressie ktoś, kto ma rolę "Autor" miał możliwość edycji widgetu/sidebara?? A nie tylko obsługi własnych postów...

na stronie dodałem swojego sidebara z polem tekstowym (widgetem) i teraz chciałbym, aby użytkownik z nadaną rolą "Autor" mógł edytować ten tekst z sidebara.

Można to jakoś ustawić?

Będę bardzo wdzięczny za podpowiedź smiley

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 15 października 2015 przez marcin1333 Początkujący (400 p.)
Sam odpowiadam na własne pytanie - jeśli ktoś będzie miał w przyszłości miał podobny problem.

[Odpowiedź] - można to uzyskać poprzez pobawienie się w ustawianiach pluginu do nadawania/edytowania uprawnień w WordPressie np: Advanced Access Manager.

Mi sie udało, chcociaż musiałem się trochę nagimnastykować i zedytować rolę "Współpracownik" do obsługi jedynie opcji "Wygląd" w kokpicie WP.

Pozdrawiam

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 533 wizyt
pytanie zadane 16 lutego 2018 w Nasze projekty przez PPyrek Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 506 wizyt
pytanie zadane 28 października 2018 w HTML i CSS przez htkuba Użytkownik (700 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 278 wizyt
pytanie zadane 18 lutego 2020 w PHP przez desty Nowicjusz (120 p.)

93,005 zapytań

141,971 odpowiedzi

321,252 komentarzy

62,344 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...