• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Strona wyświetla się prawidłowo w Chrome, ale w Firefoxie już nie

Object Storage Arubacloud
–1 głos
1,858 wizyt
pytanie zadane 6 października 2015 w HTML i CSS przez DavidMCPolska Bywalec (2,770 p.)
edycja 6 października 2015 przez DavidMCPolska
Moją stronę testuję w Google Chrome, dzisiaj wszedłem na Firefoxa i od razu widać, że to jest to samo co Internet Explorer! (Internet Explorer gorszy, bo nie ma czcionek) Nie ma animacji, czcionek w submicie i stylowania scrollbara. Nie wiem o co chodzi.

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 6 października 2015 przez Kamilogik Obywatel (1,280 p.)
Całkiem możliwe, że niektóre elementy strony stworzyłeś w taki sposób, że tylko Google Chrome wie o co chodzi. Takie zjawisko ma najczęściej miejsce przy użyciu nowszych technologii lub bezmyślnego kopiowania kodu z internetu. A skoro o kodzie mowa to ciężko cokolwiek stwierdzić nie mając do niego dostępu.

Wstaw link do strony (ostatecznie jeśli kod nie za długi wstaw na wklej.org) i sprecyzuj co konkretnie nie działa to przeanalizujemy.
komentarz 6 października 2015 przez DavidMCPolska Bywalec (2,770 p.)
edycja 6 października 2015 przez DavidMCPolska

Wystarczy wklejenie kodu animacji?

.guzik:hover
{
  animation: guzik-hover 250ms;
  animation-fill-mode: forwards;
}
@keyframes guzik-hover
{
  0% {background-image: url(../Zasoby/Button.png);}
  100% {background-image: url(../Zasoby/ButtonHover.png);}
}

Przykładowa animacja.

Lista rzeczy które nie działają:

- Animacje
- Czcionka w input[type=submit]
- Pogrubienie czcionki jakieś takie słabe
- Stylowanie głównego scrollbara

Adres strony: http://geometrycraft.tk

komentarz 7 października 2015 przez rafal.budzis Szeryf (85,260 p.)

@ Drozdek Chcesz zeby to działało to animuj opacity (przezroczystość) tylko bedziesz potrzebował dwóch znaczników które bedą na sobie. (mozna wykorzystać after i before)

potem zmieniasz temu z góry opacity na 0 to bedziesz miał widoczny ten pod spodem.

komentarz 7 października 2015 przez DavidMCPolska Bywalec (2,770 p.)
Co mi to da jak nie wiem jak zrobić wtedy z tego animację po najechaniu myszką? Wiesz jak to zrobić?
komentarz 8 października 2015 przez rafal.budzis Szeryf (85,260 p.)

Mozesz zrobic tak samo @keyframes powinny bez problemu działac na wartościach liczbowych z wartościami url zawsze są problemy. 

@keyframes guzik-hover
{
  0% {opaciti:0;}
  100% {opaciti:1;}
}

lecz prostrzym sposobem jest ustawienie przejścia w danym guziku

.guzik{
   opacity:0;
   transition:opacity 1s linear 0s;/*ustawia przekształcanie opaciti*/
}
.guzik:hover{
   opacity:1;
}

 

komentarz 8 października 2015 przez Czort Nałogowiec (32,500 p.)
Zdecydowanie keyframes jest zbędny w tym przypadku.
0 głosów
odpowiedź 6 października 2015 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)
Są tu dwie ważne różnice: - Chrome stopniowo wypiera wszelkie dodatkowe wtyczki: Flash, Silverlight, QuickTime i tym podobne. Zależy im, aby internet skupił się na pisaniu wszystkiego w html5(youtube z tego co mi się wydaje, wykorzystuje już w pełni htmla5 dla chrome, dla firefoxa trudno powiedzieć), - Firefox i Chrome to dwa różne silniki; Firefox opiera się na WebKit'ie(taki silnik używała kiedyś opera, używa IE i Edge oraz Safari), a Chrome na Chrominium(autorski silnik od Google'a - teraz używa go Chrome, Viwaldi, Opera). Tak jak pisałem, impentacja htmla5 ze strony google'a idzie pełną parą, a programiści od Mozilli także to robią, tyle że o wiele wolniej ;)
komentarz 6 października 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)

A czy silnikiem Chrome nie jest Blink: https://pl.wikipedia.org/wiki/Blink_(silnik)?

komentarz 6 października 2015 przez DavidMCPolska Bywalec (2,770 p.)
Trochę to nie sprawiedliwe, bo jak napisze się normalny kod to powinien działać na wszytkich przeglądarkach, a tutaj takiego nie można stworzyć, bo wtedy na tej przeglądarce coś nie pasuje, a tutaj chodzi ok itd.
komentarz 6 października 2015 przez niezalogowany
wtedy używa się przedrostkó do danego silnika i działą.
komentarz 7 października 2015 przez rafal.budzis Szeryf (85,260 p.)
Jeżeli takie są przedrostki :D do border-image np nie ma ma dla IE jeśli nie jest coś zaimplementowane to tego nie ma.
komentarz 7 października 2015 przez niezalogowany
Spróbuj na Prefixer wygenerować :) niektóre pewnie się uda :) Ale prawda jest taka, że IE jest zmorą programistów nie od dziś.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 278 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 309 wizyt
pytanie zadane 29 kwietnia 2018 w HTML i CSS przez Bartocho Nowicjusz (120 p.)
+1 głos
4 odpowiedzi 4,039 wizyt
pytanie zadane 4 kwietnia 2016 w HTML i CSS przez Mateusz Kozłowski Nowicjusz (130 p.)

92,575 zapytań

141,424 odpowiedzi

319,649 komentarzy

61,960 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...