• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Ograniczenie możliwości logowania się kont lokanego administratora do innych komputerów użytkownika

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
223 wizyt
pytanie zadane 14 marca 2024 w Systemy operacyjne, programy przez IBIALYI Początkujący (250 p.)
Cześć,
Pracując z domeną która ma 40 użytkowników okazało się że każda osoba ma możliwość logowania się do każdego komputera za pomocą swojego konta. Każdy użytkownik ma nadawane konto lokalnego administratora na potrzeby płynnego wykonywania swoich obowiązków ale nie powinien mieć dostępy do innego sprzętu oprócz swojego.
Teraz pojawia się problem na którego nie mogę znaleźć nigdzie odpowiedzi, jak skonfigurować takie konto aby uniemożliwić tą opcję.
Znalazłem opcję aby dodać w AD na użytkowniku jego komputer i w ten sposób ograniczyć mu logowanie do innych. Niestety nie jest to optymalne i szukam możliwości grupowej aktualizacji coś jak ustawienia w GPO, przeszukując różne fora znalazłem tylko odpowiedzi typu żeby wyłączyć całkowicie opcję lokalnego administratora takim użytkownikom ale niestety nie ma takiej możliwości

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 723 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 2,434 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 171 wizyt
pytanie zadane 15 listopada 2020 w PHP przez ariva6152 Użytkownik (570 p.)

93,377 zapytań

142,379 odpowiedzi

322,525 komentarzy

62,724 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...