• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Polecam! Artykuł .htaccess Cheat Sheet (web server rules and config options)

+3 głosów
608 wizyt
pytanie zadane 9 marca 2024 w Offtop przez VBService Ekspert (256,580 p.)

Jak w tytule posta.

.htaccess Cheat Sheet

All the important Apache .htaccess web server rules and config options

Welcome to our fast loading one page .htaccess cheat sheet with all major .htaccess rules listed.

We have no ads, no javascript. Just plain HTML (and a .css file), so it should load super fast. Coming here and a quick cmd+f/ctrl+f should be faster than finding the answer on stackexchange :)

3 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 9 marca 2024 przez Wiciorny Ekspert (283,300 p.)
Fajna sprawa, łapkuje,  ale nie wiem kto korzysta z serwerów Apache 2024 :D przy tym, że mamy już kontenery jak Doker, nawet maszynki do obsługi jak Kubernetes ( które załatwiają konfiguracje) + Firewall/Middleware :D zarządzanie takimi plikami praktycznie jest nie opłacalne, a przynajmniej nie jest to teraz na topie, aby zarządzać serwerem z  poziomu administracyjnego .
Node.js, jeszcze zapomniałem :D, który ma jak każdy inny serwer HTTP.

Co ciekawe ta strona odnosi do źródła: https://css-tricks.com/snippets/htaccess/ gdzie jest mega dużo fajnej treści, dotyczącej JavaScript,HTML etc.
+1 głos
odpowiedź 9 marca 2024 przez szpon12 Obywatel (1,260 p.)

Ostatnio znalazłem też małą ściągawkę do CRONa, może komuś się przyda.

https://crontab.guru/

0 głosów
odpowiedź 15 maja 2024 przez LongSong Początkujący (450 p.)

Fajna strona czesto mam ogarnietego .htaccess -a  z wieloma waznymi atrubutami - tylko trzeba tez uwazac bo mozna sobie zrobic krzywde :P - jak nie ogarnia sie dobrze technicznie ustawien serwera

poza tym kazdy Wpressowiec musowo powinien wiele z tej www miec w jednym palcu! zanim sie zabierze za ten CMS pod budowe www/esklepu...

Podobne pytania

+1 głos
0 odpowiedzi 397 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 543 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 964 wizyt

93,733 zapytań

142,669 odpowiedzi

323,287 komentarzy

63,293 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...