• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Odczytywanie długości tablicy z mongodb w node.js

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
160 wizyt
pytanie zadane 21 lutego w SQL, bazy danych przez Piotrek2713 Mądrala (5,500 p.)

Próbuję zapisać do zmiennej ilość kolekcji z mongodb w tabeli companies, gdzie {owner: nick}

const companiesPerUser = await collectionCmpn.find( { qty: { $eq: nick } } ).toArray().length;
                console.log(companiesPerUser);

Kompletnie nie mam pomysłu jak to zrobić. Właściwość length wydaje się nie istnieć w node.js, czytałem dokumentacje node.js, mongodb i nic nie znalazłem.

Jak mogę sprawdzić ile istnieje w danych w kolekcji companies gdzie {owner: nick}

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 21 lutego przez VBService Ekspert (255,840 p.)
wybrane 21 lutego przez Piotrek2713

Najlepsza

Próbowałeś użyć: db.collection.countDocuments()

const companiesPerUser = await collectionCmpn.countDocuments({ owner: nick });

+1 głos
odpowiedź 25 lutego przez Nosferatu1922 Początkujący (340 p.)
Nie jestem w stanie zrozumieć tego pytania. Co to znaczy, że "Właściwość length wydaje się nie istnieć w node.js"?  Query find w mongoDB zwraca Ci tablice, a ona ma właściwość length.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 191 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 209 wizyt
pytanie zadane 13 grudnia 2020 w JavaScript przez Chlipchlip Użytkownik (850 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 207 wizyt

93,004 zapytań

141,969 odpowiedzi

321,248 komentarzy

62,340 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...