• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Podpięcie przycisku przenoszącego do galerii w wordpresie z jednoczesnym zaznaczeniem kategorii

Object Storage Arubacloud
0 głosów
97 wizyt
pytanie zadane 21 lutego w Systemy CMS przez BlackCat_ Początkujący (310 p.)
Czy ktoś z Was mógłby mnie nakierować w jaki sposób mogłabym w wordpressie zwykłe przyciski na stronie https://mr-light.pl/index.php/12753-2/ dokładnie mowa tutaj o czarnych buttonach "Wątpliwości? Obejrzyj galerię" - 3 szt. przy świetlówkach, panelach i ogrodzie hydroponicznym zamienić na takie, które będą odpalały konkretną kategorię w galerii? tak, żeby za każdym razem nie włączały się wszystkie zdjęcia? :)

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 21 lutego przez AnimaVillis Stary wyjadacz (11,510 p.)
wybrane 22 lutego przez BlackCat_
 
Najlepsza
Ogólnie jest to wykonalne, najszybciej będzie jak zaprzęgniesz do tego jakiś lekki skrypt javascript.
komentarz 22 lutego przez BlackCat_ Początkujący (310 p.)
Dziękuję bardzo za podpowiedź :) Miałam nadzieje, że może to kwestia ustawień przez elementor czy dopisanie kawałka kodu w htmlu w odpowiednim miejscu, ale jednak bez programisty nie będę w stanie tego sama zrobić, bo javascript to niestety dla mnie czarna magia.
komentarz 22 lutego przez AnimaVillis Stary wyjadacz (11,510 p.)

Ewentualnie coś takiego:
https://mr-light.pl/index.php/galeria/?gallery=xxxxx

Ale zweryfikuj czy faktycznie działa tak jak powinno i pojawia się to co oczekujesz.

W miejsce xxxxx wstaw jedno z wybranych id, które masz przypisane:
 

<div class="elementor-gallery__titles-container e--pointer-background e--animation-fade">
									<a data-gallery-index="all" class="elementor-item elementor-gallery-title elementor-item-active">
						Wszystkie					</a>
				
									<a data-gallery-index="0" class="elementor-item elementor-gallery-title">
						Żarówki grow led					</a>
										<a data-gallery-index="1" class="elementor-item elementor-gallery-title">
						Świetlówki grow led					</a>
										<a data-gallery-index="2" class="elementor-item elementor-gallery-title">
						Panele grow led					</a>
										<a data-gallery-index="3" class="elementor-item elementor-gallery-title">
						Doniczki i ogrody hydroponiczne					</a>
								</div>

Czyli 0,1,2,3.

+1 głos
odpowiedź 22 lutego przez VBService Ekspert (253,400 p.)
edycja 22 lutego przez VBService

Z pobieżnej analizy kodu html (DevTools) strony wskazanej przez Ciebie:

https://mr-light.pl/index.php/12753-2/

Czarny przycisk odwołuje się do galerii przez wywołanie takiego linka:

https://mr-light.pl/index.php/galeria/

kod php generuje stronę z widokiem galerii z zaznaczoną domyślnie zakładką "wszystkie"

analiza kodu html galerii daje taki o to obraz

czyli, sugerowałbym zapisać w kodzie php mała zmianę, dla np.

  1. https://mr-light.pl/index.php/galeria/ - otwiera galerię z zakładką aktywną "wszystkie"
  2. https://mr-light.pl/index.php/galeria/0/ - otwiera galerię z zakładką aktywną "Żarówki grow led"
  3. https://mr-light.pl/index.php/galeria/1/ - otwiera galerię z zakładką aktywną "Świetlówki grow led"
  4. https://mr-light.pl/index.php/galeria/2/ - otwiera galerię z zakładką aktywną "Panele grow led"
  5. https://mr-light.pl/index.php/galeria/3/ - otwiera galerię z zakładką aktywną "Doniczki i ogrody hydroponiczne"

wskazane adresy na powyżej liście "podpiąć" pod odpowiednie przyciski na stronie. Oczywiście adresy zadziałają dopiero po odpowiedniej modyfikacji kodu php w index.php i prawdopodobnie edycją pliku .htaccess.

komentarz 14 marca przez BlackCat_ Początkujący (310 p.)
Dziękuję bardzo :)

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 349 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 292 wizyt
+4 głosów
1 odpowiedź 236 wizyt

92,579 zapytań

141,429 odpowiedzi

319,657 komentarzy

61,963 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...