• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jaki program do robienia remixów dla osoby początkującej polecacie?

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
211 wizyt
pytanie zadane 4 lutego w Grafika i multimedia przez El Lirón Obywatel (1,350 p.)
Dzień dobry!

Chcę spróbować tworzenia remixów, ale nie miałem z tym jeszcze styczności. Chcę po prostu popróbować, czy to mi się spodoba ;) Dlatego szukam informacji o jakimś programie do miksowania muzyki. Czytałem o Audacity oraz Music Maker, ale może jest coś jeszcze? Potrzebuję programu, który:

1) Jest łatwy do nauki (bo dopiero zaczynam),
2) Jest darmowy albo bardzo tani (bo nie wiem, czy się w to wkręcę a poza tym w żyłach płynie sok cebulowy :D)
3) Podziała na Windowsie 10 lub 11

Serdeczne dzięki za wszelką pomoc!

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 4 lutego przez reaktywny Nałogowiec (42,140 p.)

Mogę polecić Ableton oraz FL Studio (dawne Fruity Loops). Trzeci to Logic Pro (ale to pod MAC-a). To są jedne z najbardziej liczących się. Można mieć wersje trial. Nie ma sensu się uczyć czegoś słabego, lepiej wyjąć grosz i postawić na sprawdzony soft, a ten fortuny nie kosztuje.

Ja bym wybrał Ableton (przykładowo Ben Bohmer - mistrz progressive house używa go i niektórzy inni wykonawcy AnjunaDeep), ale FL Studio też ma wielu zwolenników.

Na Udemy (i nie tylko) do nich masz wiele kursów.

Tu więcej softu:

https://www.g2.com/products/ableton-live/competitors/alternatives

+1 głos
odpowiedź 4 lutego przez Osse Dyskutant (8,760 p.)

Wypróbuj ten program :  MUSIC MAKER 2024

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 1,070 wizyt
pytanie zadane 17 grudnia 2018 w Python przez VmeksaV Początkujący (370 p.)
+2 głosów
5 odpowiedzi 1,232 wizyt
pytanie zadane 26 grudnia 2016 w Python przez Waasil Początkujący (450 p.)

92,963 zapytań

141,928 odpowiedzi

321,161 komentarzy

62,297 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...