• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jakie Raspberry Pi do wyświetlania filmów/animacji?

Cloud VPS
+1 głos
204 wizyt
pytanie zadane 24 listopada 2023 w Sprzęt komputerowy przez rafal.budzis Szeryf (85,820 p.)
Hej! Chcę zrobić ekran który będzie wyświetlał kilka plansz które będą się przewijać. Mój pomysł na to jest następujący. Strona HTML z animacjami + linux + chrome (kiosk mode) na autostarcie. Rozdzielczość której potrzebuje to 1366x765.

Który Raspberry Pi sobie z tym poradzi? Testowałem na Pi Zero W V1.1 i mocno się zacina (raczej poniżej 10 klatek/s). Ale niestety chrome już nie wspiera tej malinki więc mogłem uruchomić tylko firefoxa który z mojego doświadczenia ma tendencje do wolniejszego działania.

Zastanawiam się czy "PI zero 2 W" starczy? Jednak jest duża różnica bo 2W ma 4 rdzenie zamiast jednego(W V1.1). Chciałbym mieć pewność że zobaczę 30 lub 60 klatek.  I nie chciałbym też przepłacać bo jeśli pomysł wypali będzie trzeba kupić jeszcze parę sztuk ;)
komentarz 24 listopada 2023 przez adrian17 Mentor (354,720 p.)
OK, ale z pewnością są łatwiejsze i lżejsze sposoby odtwarzania materiałów video niż odpalanie całej przeglądarki internetowej?
1
komentarz 24 listopada 2023 przez rafal.budzis Szeryf (85,820 p.)
Prawda! Jednak chodzi o to że materiały będą się zmieniać i o wiele łatwiej jest mi utrzymywać rozwiązanie oparte o HTML niż co chwilę renderować nowe video i zdalnie przesyłać kilkanaście MB lub latać z pendrive i robić to całkowicie manulanie bez malinki.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 453 wizyt
pytanie zadane 10 czerwca 2022 w Sprzęt komputerowy przez jakubjordanek Obywatel (1,340 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 602 wizyt
pytanie zadane 11 września 2021 w Sprzęt komputerowy przez michasus Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 655 wizyt
pytanie zadane 12 lipca 2017 w Sprzęt komputerowy przez Undisputed Gaduła (3,040 p.)

93,487 zapytań

142,423 odpowiedzi

322,773 komentarzy

62,909 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...