• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Sposoby na naukę C++

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
494 wizyt
pytanie zadane 29 października 2023 w C i C++ przez jorg123 Nowicjusz (160 p.)
Cześć

Szukam jakiegoś skutecznego sposobu na naukę C++, wiem że w internecie jest od groma poradnikow, jednak to mi jakoś nie wchodzi, czy polecacie może jakieś swoje metody, albo jakieś webinary itp.?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 29 października 2023 przez Wiciorny Ekspert (280,970 p.)
Realizowanie jakiegoś projektu w C++? Tworzenie czegoś od podstaw samemu? W tym wypadku w oparciu o jakiś kurs, np. gdzie realizując jakieś zadanie, możesz dowolnie samodzielnie je "rozszerzać", kombinować i tworzyć własne rozwiązania, dodatki ?
Trudno powiedzieć, na jakim etapie teraz jesteś, ale w PROGRAMOWANIU, najlepsza metoda to Learning By Doing, czyli po prostu praktyka (https://en.wikipedia.org/wiki/Learning-by-doing), też im więcej bodźców człowiek zaangazuje, tym lepiej wiedza i "zakres" potrzebny na opanowanie umiejętności się opanuje, bo to większe wyzwanie dla mózgu, więcej bodźców.

Zwykle dobre kursy są na Udemy, przeglądnij ( też przemyśl, co Cię z wykorzystaniem C++ interesuje, co byś chciał tworzyć, realizować? ).
https://www.udemy.com/topic/c-plus-plus/
0 głosów
odpowiedź 29 października 2023 przez TOWaD Mądrala (6,460 p.)

To co napisał Wiciorny to jak chcesz się nauczyć języka C++ i masz pieniądze. I pewnie w nim pracować.

Jak tylko chcesz nauczyć się podstaw (dużo za mało do pracy zawodowej) i tylko hobbistycznie to niej więcej jak ja się uczyłem C++

1 Kursy Pana Mirka Zelenta.

2 Porosty projekt proceduralny + cpp0x.pl

2.5 To forum. Ale nie wiem czy to szczęście czy nieszczęście. Szczęście bo dużo się stąd dowiedziałem. Ale przestałem pisać programy, tylko zacząłem pisać na forum :).

3 Opus Magnum

4 Derek Banans c++

5 Bo Qian

6 105 STL Algorithms in Less Than an Hour - Jonathan Boccara

7. obliczeniowo.com.pl podstawy 

8 tabliczka mnożenia w Qt

9 No Itaki fajny kurs po angielsku na YouTube. Ale to bym musiał poszukać. Nie trzeba umieć za bardzo angielskiego bo pokazuje kod i co robi

10 Najważniejsze dużo wolnego czasu i zaangażowania, no i programistę można poczytać, cpp polska blog i modern cpp, i Reddit, i stackoverflow, itd...

A teraz jest fajny kurs Microsoftu.

komentarz 30 października 2023 przez Iei Bywalec (2,170 p.)
Derek Banas, nie Banans :D
komentarz 30 października 2023 przez TOWaD Mądrala (6,460 p.)
edycja 30 października 2023 przez TOWaD

Racja i

No Itaki fajny kurs po angielsku na YouTube

to chyba ten

a i chyba pre fajnych rzeczy można znaleźć tu.

komentarz 28 sierpnia 2024 przez kuras Początkujący (410 p.)
przywrócone 28 sierpnia 2024 przez kuras

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 414 wizyt
+1 głos
3 odpowiedzi 547 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 663 wizyt
pytanie zadane 13 listopada 2017 w C i C++ przez Jakub 0 Pasjonat (23,120 p.)

93,398 zapytań

142,390 odpowiedzi

322,580 komentarzy

62,757 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...