• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wordpress - zniekształcone fotki

42 Warsaw Coding Academy
+1 głos
273 wizyt
pytanie zadane 6 października 2023 w Systemy CMS przez zuber198 Nowicjusz (150 p.)

Witam,

Mam problem z wyświetlaniem zdjęć na jednej ze stron które budowałem. Problem ogólnie występuje losowo i tutaj już zaczynają się schody. Problem polega na tym że zdjęcia w niektórych sytuacjach są zniekształcone lub w ogóle się nie pokazują ( tzn jest takie szare pole ). Próbowałem je konwertować na Webp, próbowałem także regenerować  miniatury. Nic nie pomogło.

Miał ktoś podobny problem?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 6 października 2023 przez mattrattus Gaduła (4,100 p.)
Miałem podobny problem na firefox z zainstalowanym ublockiem. Np. na olx czy allegro - uploadując foty, finalnie otrzymywałem podobny efekt rozmazania.

Zrób reupload tych zdjęć na innej przeglądarce.
komentarz 6 października 2023 przez zuber198 Nowicjusz (150 p.)
Dzięki za info, przetestuje sprawe
0 głosów
odpowiedź 6 października 2023 przez Velta Maniak (52,830 p.)
Problem po stronie przeglądarki – warto sprawdzić ustawienia prywatności, ewentualnie powiązane z tym tematem rozszerzenia.
komentarz 6 października 2023 przez zuber198 Nowicjusz (150 p.)
Problem nie jest tylko u mnie, widzą to też inni na różnych przeglądarkach
komentarz 6 października 2023 przez mattrattus Gaduła (4,100 p.)
Tak, widzisz to na wszystkich późniejszych przeglądarkach bo problem masz na poziomie uploadu pliku. @Velta miał na myśli chyba to samo co ja - czyli sprawdzenia innej przeglądarki na poziomie ładowania plików na serwer.

Bo te pliki wyglądają na "rozmazane" już na poziomie sekcji zarządzania mediami w WP - nawet bez wstawienia ich na stronę.

Ten problem nie dotyczy bezpośrednio samego wordpressa tylko wcześniejszego etapu - ładowania plików.
komentarz 7 października 2023 przez zuber198 Nowicjusz (150 p.)

Zrobiłem test i wrzuciłem fotke z całkiem innej przeglądarki. Rezultat jest ten sam. Zauważyłem też pewną zależność, przy wyborze wielkości fotki ( 1024, full) zmienia się też jego podgląd w samej edycji strony. Pokazuje się normalnie jako full image ale już jako wersja large (1024) nie pokazuje wcale.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 186 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 201 wizyt
pytanie zadane 2 września 2023 w Systemy CMS przez zuber198 Nowicjusz (150 p.)

93,394 zapytań

142,388 odpowiedzi

322,553 komentarzy

62,753 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...