• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Drukarka sieciowa - win10/win11

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
0 głosów
47 wizyt
pytanie zadane 19 września w Systemy operacyjne, programy przez BarSki13 Obywatel (1,230 p.)
Witam,

Na laptopie mam normalnie zainstalowany windows 10, lecz gdy wyskoczyło uaktualnianie do win11 to nie zauważyłem co klikam i mi zaktualizował system do windows 11.

Drukarka sieciowa dalej jest podpięta, lecz nie chce wydrukować żadnych dokumentów. Cały czas na pasku zadań jest tylko ikona drukarki i stan 1,2,3,4,5.... oczekujący na drukowanie.

W czym może leżeć problem ? Sterowniki musiałbym przeinstalować do drukarki ? A może podpiąć drukarkę jeszcze raz ?

Z góry dziękuję za odpowiedź
komentarz 22 września przez reaktywny Nałogowiec (36,690 p.)

Na laptopie mam normalnie zainstalowany windows 10, lecz gdy wyskoczyło uaktualnianie do win11 to nie zauważyłem co klikam i mi zaktualizował system do windows 11.

Niezłe jaja :D

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 19 września przez mattrattus Bywalec (2,880 p.)
Pytanie jaka to drukarka i czy producent faktycznie nie zmienił sterowników do Win 11.
Zobacz na stronie producenta czy wydali dedykowane pod ten system. Jeżeli tak to sprawa jest oczywista, usuwasz stare i instalujesz te nowe.
komentarz 22 września przez reaktywny Nałogowiec (36,690 p.)
Czasem może być problem, bo producenci nie zawsze tak szybko / chętnie aktualizują sterowniki. Czasem jednak działają stare całkiem dobrze.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 77 wizyt
pytanie zadane 12 marca w Systemy operacyjne, programy przez MacieKap Bywalec (2,400 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 84 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 49 wizyt

91,832 zapytań

140,508 odpowiedzi

317,004 komentarzy

61,163 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...