• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

React JS - logowanie/rejestracja/sesja

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
778 wizyt
pytanie zadane 2 sierpnia 2023 w JavaScript przez Jcob2222 Użytkownik (570 p.)
Cześć, chwilę temu zacząłem naukę reacta i utknąłem na próbie stworzenia systemu logowania, rejestracji i sesji użytkownika. Wiem, że react to front, dlatego moim pytaniem jest to, w jaki sposób można stworzyć połączenie pomiędzy reactowym formularzem a bazą danych MySQL w celu właśnie logowania i rejestracji użytkownika, a potem utrzymywania go w sesji (nad tym też się zastanawiam jak to może działać w react, bo normalnie bym to zrobił na zmiennych sesyjnych w PHP). Jakie są najpopularniejsze i najbezpieczniejsze metody?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 2 sierpnia 2023 przez neo1020 Dyskutant (8,950 p.)

też się uczę od kilku dni, skorzystaj z czata GPT on wszystko Ci powie, musisz generować tokeny dla użytkownika i zapisywać je w bazie danych lub gdzie indziej

To niżej to moje wypociny reacta od 4 dni, możesz poczytać poanalizować, pobieraj kody od innych użytkowników  z git hub wklejaj do GPT on Ci wytłumaczy co dany kod robi i gdzie , nie zdziwię się ze GPT wyprze stanowiska Juniorów  ;)

jest serwer, jest logowanie, jest baza danych mysql

Strona bez obsługi serwer GitHub Pages https://muharax.github.io/skynet_in_React/ ( obsługa serwera jest za komentowana)

GitHub https://github.com/Muharax/skynet_in_React ( w kodzie są pliki (baza-danych).sql, i server.js)

P.S nie wiem czy ten kod jest poprawny i zgodny z najnowszą technologią ale ja osobiście od tego zacząłem i działa

1
komentarz 2 sierpnia 2023 przez Jcob2222 Użytkownik (570 p.)
Dzięki za odpowiedź, z tego co na szybko udało mi się przejrzeć to zauważyłem, że nie ma rejestracji, na której też mi zależało. Przejrzę jeszcze w wolnej chwili to repozytorium i może uda mi się z tego coś wynieść. Dzięki za pomoc. Może ktoś jeszcze podzieli się swoimi pomysłami.
komentarz 2 sierpnia 2023 przez neo1020 Dyskutant (8,950 p.)

rejestracja nie ma to fakt ale jest "dodanie użytkownika do bazy danych" po zalogowaniu się jako administrator poprzez baze mysql, powodzenia

komentarz 2 sierpnia 2023 przez Jcob2222 Użytkownik (570 p.)
oo, nie widziałem tej opcji. Jak mówiłem, patrzyłem na szybko, dokładniej przejrzę jak będę miał więcej czasu. Dzięki
1
komentarz 2 sierpnia 2023 przez jankustosz1 Nałogowiec (36,800 p.)

@neo1020, poczytaj o logowaniu poprzez jwt

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 415 wizyt
pytanie zadane 25 listopada 2021 w JavaScript przez Aleksandra01 Użytkownik (530 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 352 wizyt
pytanie zadane 12 lutego 2020 w JavaScript przez poldeeek Mądrala (5,980 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 182 wizyt
pytanie zadane 17 stycznia 2018 w JavaScript przez Adrian86452 Użytkownik (690 p.)

93,323 zapytań

142,321 odpowiedzi

322,388 komentarzy

62,652 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...