Hej!
Tworzę arkusz do zapisywania się na zajęcia dodatkowe. Mam tabelę, w której są terminy spotkań. Chętni do zapisów, wchodząc na ten arkusz widzą terminy spotkań wraz z osobami, które są obecnie zapisane. Dodatkowo, z boku jest obrazek - przycisk, który po naciśnięciu otwiera okno z formularzem zapisowym stworzonym w Fillout (aplikacja zewnętrzna).

Napisałam skrypt w Apps Script:
function openForm() {
var html = '<button style="font-size: 16px; background: linear-gradient(#a7c8f3, #f9f8c7); color: black; border-radius: 5px; padding: 10px 20px;" data-fillout-id="TutajJestIdMojegoFormularza" data-fillout-embed-type="popup" data-fillout-inherit-parameters>Otwórz formularz</button><script src="https://server.fillout.com/embed/v1/"></script>';
var userInterface = HtmlService.createHtmlOutput(html).setWidth(1600).setHeight(1200);
SpreadsheetApp.getUi().showModalDialog(userInterface, 'Formularz');
}
Skrypt przypisałam do przycisku za pomocą funkcji wbudowanej "Przypisz skrypt".
No i wiadomo, jak to jest - U MNIE DZIAŁA. Z tym, że problem pojawia się, gdy muszę udostępnić ten arkusz. Przypisany skrypt nie jest udostępniany wraz z linkiem do arkusza.
Próbowałam:
- stworzyć wdrożenie skryptu (generowany jest link do skryptu, który sam w sobie działa poprawnie, ale nie wiem jak teraz go z przyciskiem połączyć)
- udostępnić arkusz jako aplikację internetową (wszystko wyświetla się poprawnie, ale przycisk nie jest klikalny)
Proszę o pomoc.