• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Plik dla CRON-a

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
151 wizyt
pytanie zadane 5 stycznia 2023 w PHP przez rocky Nowicjusz (160 p.)

Witam...

Mój problem polega na tym że mój hosting posiada CRON-a ale brak możliwości wpisania komendy tylko trzeba podać ścieżkę do pliku i pomyślałem sobie aby komendę CRON-a osadzić w pliku na przykład PHP Tylko nie wiem jak się do tego zabrać i czy w ogóle ma to sens..

/usr/local/bin/php   www/script/nazwa nazwa2:run >> /dev/null 2>&1

komentarz 6 stycznia 2023 przez overcq Pasjonat (22,150 p.)

Może w widoku zaawansowanym pozwala wpisać komendę systemu? Tak jak u mnie.

Nie wiem, po co osadzać wywołanie skryptu ‘php’ w już wywołanym skrypcie ‘php’. Może napisać po prostu skrypt ‘php’ i go ustawić dla “cron”.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 6 stycznia 2023 przez rocky Nowicjusz (160 p.)
dokładnie oto mi chodzi aby stworzyć nowy plik w którym będzie tylko komenda do cron-a

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,595 wizyt
pytanie zadane 7 grudnia 2018 w PHP przez czujek22 Dyskutant (7,670 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 152 wizyt
pytanie zadane 13 czerwca 2022 w PHP przez AnimaVillis Stary wyjadacz (12,450 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 315 wizyt
pytanie zadane 4 marca 2021 w PHP przez mi-20 Stary wyjadacz (13,190 p.)

92,979 zapytań

141,941 odpowiedzi

321,185 komentarzy

62,304 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...