• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jaki projekt w laravel do portfolio ?

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
0 głosów
55 wizyt
pytanie zadane 22 grudnia 2022 w PHP przez mat19 Obywatel (1,510 p.)
Cześć, uczę się laravela i po przerobieniu kursu chcę teraz stworzyć projekt do portfolio. Chciałbym się was zapytać jaki projekt byłby dobry, czyli nie za trudny ale też nie załatwy typu to-do-list. Chcę żeby później podczas rekrutacji do pierwszej pracy taki projekt nie skreślał mnie automatycznie. Myślałem o stworzeniu jakiegoś bloga, czy to jest dobry pomysł ?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 23 grudnia 2022 przez Ehlert Ekspert (210,790 p.)
Polecam ogarnąć jakieś proste gry planszowe i spróbować je implementować. Dobrze byłoby pójść w turn-based, żeby nie było potrzeby mieć API real time po web socketach, tylko na luziku http.

Fajnie jakbyś pokazał że używasz frameworka tylko jako narzędzia: zrób separację logiki domenowej. Pokryj wszystko testami. Dobrze będzie wyglądać jakieś zasadne użycie eventów w takim systemie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 149 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 230 wizyt
pytanie zadane 26 marca 2018 w JavaScript przez mi-20 Stary wyjadacz (13,140 p.)

90,842 zapytań

139,516 odpowiedzi

313,652 komentarzy

60,330 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Sklep oferujący ćwiczenia JavaScript, PHP, rozmowy rekrutacyjne dla programistów i inne materiały

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...