• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Smartfon Xiaomi Mi 9T - jaka będzie najlepsza ładowarka?

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
0 głosów
39 wizyt
pytanie zadane 24 listopada 2022 w Urządzenia mobilne przez Krzysiek_34 Mądrala (5,970 p.)

Witam.

Od dwóch lat używam w smartfonie Xiaomi Mi 9T ładowarki Green Cell USB Quick Charge 3.0 18W + kabla Green Cell RAY LED 2m USB - USB typu C. Od ponad pół roku niestety pojawia się taki problem, że raz jest szybkie ładowanie (tak powinno być), a następnym razem powolne ładowanie. Moja aktualna ładowarka ma 18W (raczej z niepewnym kablem) i szybkie ładowanie trwa max 70 minut (20%-100%), natomiast powolne ładowanie trwa ponad 200 minut (20%-100%). Prawdopodobnie powolne ładowanie spowodowane jest tym, że mam uszkodzony ten kabel od ładowania. Podłączałem ten kabel od gniazda laptopa (USB) do gniazda smartfona Xiaomi Mi 9T (USB typu C) i laptop miał problem z wykryciem tego smartfona. Laptop tylko czasami wykrywał tego smartfona.

Mam na oku taką ładowarkę do kupienia:

https://allegro.pl/oferta/vention-ladowarka-usb-c-30w-qc4-0-pd3-0-scp-apple-12177012502

Ta ładowarka sieciowa ma technologie Quick Charge 4.0 o mocy 30W - firmy Vention. Dla przypomnienia ta moja aktualna ładowarka ma technologie Quick Charge 3.0 o mocy 18W.

Mam także na oku kabel do kompletu:

https://allegro.pl/oferta/vention-2x-usb-type-c-pd100w-20v-5a-qc4-0-fcp-1-5m-10182242728

Wyczytałem gdzieś na necie, że Xiaomi Mi 9 był sprzedawany z ładowarką o mocy 18W i obsługuje szybkie ładowanie 27W (obsługując technologie QC4+). Nie mam pewności jaką maksymalną moc i technologie typu QC - obsługuje mój Xiaomi Mi 9T przy szybkim ładowaniu.

Sprzedawca na allegro napisał mi, że QC4 a QC4+ to zupełnie inne technologie ładowania. To nie jest tylko kwestia mocy ładowarki. Chipset w ładowarce Vention nie obsłuży QC4+ a jedynie QC4.

Mam 2 pytania:

1. Czy ta ładowarka sieciowa firmy Vention o mocy 30W (z allegro) naładuje mi baterie szybciej niż w godzinę (20%-100%)?

2. Czy faktycznie ta ładowarka Vention (z allegro) szybko naładuje mi baterię w Xiaomi Mi 9T czy raczej odradzacie mi jej kupno ze względu na brak kompatybilności Mi 9T z tą ładowarką Vention?

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 235 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 165 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 148 wizyt

90,882 zapytań

139,559 odpowiedzi

313,845 komentarzy

60,362 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Sklep oferujący ćwiczenia JavaScript, PHP, rozmowy rekrutacyjne dla programistów i inne materiały

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...