• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Trojan/RAT, jak usunac i czy jestem juz bezpieczny

Cloud VPS
0 głosów
1,423 wizyt
pytanie zadane 4 października 2022 w Bezpieczeństwo, hacking przez BladyyGOD Nowicjusz (120 p.)
Witam, piszę z dość poważnym problemem.

Od kilku miesięcy posiadam nowy komputer a wcześniej przez kilka lat laptopa. Nigdy nie miałem kontaktu z trojanami/RAT'ami aczkolwiek wczoraj najprawdopodobniej taki RAT zainfekował mój komputer. Zostawiłem Więc komputer włączony na noc(był włączony bios). Na rano zacząłem działać i zrestartowałem bios wyciągając bateryjkę, zrestartowałem router do ustawień fabrycznych i skonfigurowałem ponownie. Następnie wgrałem nowego Windowsa. Nie znam się w tych sprawach więc proszę o pomoc. Czy jest może jeszcze coś co mogę zrobić by mieć pewność że nie mam już tego rata, lub czy jest coś co jeszcze mogę zrobić?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 9 października 2022 przez AnimaVillis Stary wyjadacz (13,470 p.)
To co zrobiłeś powinno wystarczyć, ale znajdź przyczynę pojawienia się ów trojana żebyś w przyszłości nie miał tego problemu.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,092 wizyt
pytanie zadane 15 października 2021 w Bezpieczeństwo, hacking przez koleś34 Gaduła (3,270 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 1,551 wizyt
pytanie zadane 26 listopada 2021 w Bezpieczeństwo, hacking przez Maxxxii Obywatel (1,310 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 126 wizyt
pytanie zadane 23 lipca 2023 w Systemy operacyjne, programy przez Krloo Użytkownik (530 p.)

93,463 zapytań

142,459 odpowiedzi

322,728 komentarzy

62,842 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...