@Volter11, Jeśli analizujemy jakość kształcenia w kierunku np. pracy programisty, to bez znaczenia- a swoją drogą, lepiej na takie studia wtedy się nie decydować
@Ehlert, Pierwszy rok chciałbym potraktować jako rozeznanie, która gałąź it by mi odpowiadała jako przyszła praca i chciałbym z tego roku wynieść jak najwięcej informacji, które przydadzą mi się na rynku pracy bez uczenia się przestarzałych bezsensowych wiadomości.
To studia Ci tego na pewno nie dadzą. Po pierwszym roku będziesz miał rozeznanie pomiędzy:
@Volter11, imo wiedza o historii komputerów i tym jak to wyglądało kiedyś (czyli mniej więcej to co teraz na studiach jest podobno) może być przydatna i da Ci sporo rozeznania. Jednak jeżeli chcesz praacować w IT to większość gałęzi nie wymaga studiów. IMO samodzielnie poczytaj i popróbuj różnych rzeczy żeby takie rozeznanie mieć.
Ja na przykład pracuję jako programista bez studiów ale się zastanawiam czy nie pójść na studia żeby uporządkować wiedzę i zdobyć więcej usystematyzowanego info o historii (bardziej dlatego, że to ciekawe niż potrzebne).
93,605 zapytań
142,529 odpowiedzi
322,999 komentarzy
63,095 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj