• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Karta graficzna i myszki do komputera. HELP

Cloud VPS
0 głosów
270 wizyt
pytanie zadane 25 marca 2022 w Sprzęt komputerowy przez Tadzio001 Obywatel (1,640 p.)
Witam mam do was pare pytań które mnie dreczą mianowicie

1. Posiadam w laptopie karte graficzna zintegrowana hd 5500 chodzi mi o to że kartę w programie "HwInfo" pokazuje ze ma 1gb pamięci a gdy wchodze w ustawienia z poziomu systemu pokazuje "Całkowita dostępna pamieć graficzna 6000mb to oznacza ze standardowo jest 1gb ale z pamieci ram bierze jeszcze i mam 6gb ? czy jak to jest ?

2. Mam słuchawki dokanałowe JBL dostałem je i pytanie moje brzmi czy jest jakaś mozliwość żeby pokazało mi w systemie pełna nazwe model tych słuchawek bo na nich nie ma nic napisane tylko JBL ?

3. Ostatnie Posiadam dwie myszki Tracer Sonya DUO USB i  myPhone MM01 biała działają jak to myszki ale zastanawiam się nad kupnem od znajomego w dobrej cene myszki "Logitech g502 HERO" i takie pytanko czy warto kupować taka myszkę u znajomego jak jestem nie czuje jakieś super różnicy w tym klikaniu dlatego pytam czy zostać lepiej przy tych moich modelach obecnie uzywam Tracera druga to zapasowa czy kupic tą wydaje się lepsza.
1
komentarz 25 marca 2022 przez Oscar Nałogowiec (29,360 p.)
Ad 1 - pewnie karta korzysta z pamieci systemu i zabiera z niej 1GB

Ad 2 - te słuchawki są przewodowe czy BT?
komentarz 25 marca 2022 przez VBService Ekspert (256,600 p.)
edycja 25 marca 2022 przez VBService

Często to ile karta graficzna zintegrowana może "zarezerwować" dla siebie z pamięci ram, można ustawić w bios-ie.

Ad 3 - zależy jak "zużyta" (jak długo była używana, wizualny wygląd, czy przyciski "chodzą" lekko itp.) jest myszka i ile to jest "dobra cena"?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 27 marca 2022 przez Tadzio001 Obywatel (1,640 p.)
Słuchawki są przewodowe i nigdzie nie mogę znaleźć tej nazwy.

A co do karty to jak mam napisane normalnie 1Gb to jest jej taka fabryczna pamieć tak ? a że w systemie pokazuje Całkowita pamieć graficzna 6000mb co bierze z ramu sobie tak ?

To coś takiego jakbym miał 6GB kartę moze nie tak wydajna jak normalna ale cos takiego ta ?

A myszka praktycznie nowa mało używana jak nowa w pudełku tylko nie wiem czy warto ją brać jak mam te dwie już czy to jest sens kupować czy to bedzie jakaś różnica czy myszka jak myszka. Cena powiedzmy 50-60zł

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 278 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 310 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 261 wizyt
pytanie zadane 20 sierpnia 2019 w Sprzęt komputerowy przez YakumoPL Obywatel (1,970 p.)

93,487 zapytań

142,423 odpowiedzi

322,773 komentarzy

62,909 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...