Cześć,
Wykorzystuje widget calculator field form do robienia kalkulatorów, dla wygody, gdyż jest mniej kodu do ogarnięcia. Znalazłem na ich strony gotowy kalkulator hipoteki z tabelką w html generujący amortyzację. Wszystko w nim fajnie działa tylko jest niewystarczający dla moich potrzeb. Chciałem go przerobić na tabulator - dodałem w table id="example-table", problem w tym, że nie wyświetlają mi się dane, lub wyświetla się tylko jedna. Zawsze to trochę do przodu, że jakoś JS reaguje. Potrzebuje Waszego wsparcia aby dowiedzieć się jak zrobić, aby wyświetlał wszystkie dane, bo zgodnie z dokumentacją tabulator może wyświetlić taką tabelkę jeśli nie jest skomplikowana (a ta ma tylko elementy <table><thead><tbody> i <tr><td> bez żadnych dodatkowych elementów, no, może tylko jest ich dużo i z góry nie wiadomo ile ich będzie, bo długość tej tabelki zależy od czasu zwrotu.
Pomyślałem, że na pewno da się to zrobić tylko może trzeba napisać funkcję, która opóźniałaby ładowanie danych?
Innym moim pomysłem było wymyślenie jakieś funkcji w tabulatorze tylko nie do końca wiem, która by tu pasowała najbardziej mutator? czy może update? Dam poniżej moją próbę i to co wymyśliłem, może wspólnymi siłami uda nam się to napisać...
table.updateDate.then(function){
var r = CALCULATEAMORTIZATION(fieldname1,fieldname3,fieldname2),
if(r.length) {
for(var i = 0, h = r.length; i < h; i++) {
addRow { id: i, example: GETDATETIMESTRING( new Date(r[i]['date']), 'yyyy-mm-dd'), example2: 'PREC(r[i]['interest'],2), example3: PREC(r[i]['payment'],2), example4: PREC(r[i]['paymentToInterest'],2) example5: PREC(r[i]['paymentToPrinciple'],2) example6: PREC(r[i]['principle'],2)
},
}
}
(function(){
var r = CALCULATEAMORTIZATION(fieldname1,fieldname3,fieldname2),
str = '';
if(r.length)
{
str = '<table cellpadding=" 10" >';
str += '';
str += 'Date';
str += 'Interest';
str += 'Payment';
str += 'Payment to Interest';
str += 'Payment to Principle';
str += 'Principle';
str += '';
for(var i = 0, h = r.length; i < h; i++)
{
str += '';
str += ''+GETDATETIMESTRING( new Date(r[i]['date']), 'yyyy-mm-dd')+'';
str += ''+PREC(r[i]['interest'],2)+'';
str += ''+PREC(r[i]['payment'],2)+'';
str += ''+PREC(r[i]['paymentToInterest'],2)+'';
str += ''+PREC(r[i]['paymentToPrinciple'],2)+'';
str += ''+PREC(r[i]['principle'],2)+'';
str += '';
}
str += '';
str += '</table>';