• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

JS+SQL - pomoc.

Object Storage Arubacloud
0 głosów
129 wizyt
pytanie zadane 10 listopada 2021 w JavaScript przez b0arsecpl Początkujący (440 p.)

Witam,

proszę o pomoc. 
Mam funkcję w programie Comarch ERP Optima napisaną w SQL + JS.

[SQL]
@PAR ?@Hs200_NQ|Filtr:''@? PAR@
SELECT RPZ2_GIDNumer FROM CDN.RptZaznaczenia2
JOIN cdn.tranag ON RPZ2_GIDNumer = trn_trnid and trn_bufor=0 and trn_anulowany=0 and trn_rodzaj not in ( 306004, 306002, 306010)
 TrN_Rodzaj not in ( 306004, 306002, 306010)
WHERE ??_NQFiltr
[JS]
var shell = new ActiveXObject ("WScript.Shell")
while ( !Recordset.EOF )\{
try \{
var sqlRS = new ActiveXObject("ADODB.Recordset");
var Serwis = Session.CreateObject("CDN.SerwisHaMag")
sqlRS.Open("Select ID="+ Recordset.Fields("RpZ2_GIDNumer").Value, Session.Connection , 3, 4, 1)
Serwis.AgregujDokumenty(306,sqlRS,0,302);
Session.Save();
\}
catch (e) \{
shell.Popup(e.description)
\}
Recordset.MoveNext()
\}

Potrzebuję zrobić w JS oraz w SQL sprawdzenie czy dany dokument posiada wartość atrybutu, wartościami, do tego mam dopisanego JOINA

JOIN CDN.DokAtrybuty ON RpZ2_GIDNumer = TrN_TrNID and TrN_Bufor=0 and TrN_Anulowany=0 and TrN_Rodzaj not in ( 306004, 306002, 306010)

z tego JOINA potrzebuje wartość

Dat_WartoscTxt 

która posiada trzy różne wartości:

1. FAKTURA

2. PARAGON

3/ DOWÓD DOSTAWY (WZ)

4. ''  //-- pusta --//

warunek IF w JS powinien robić w przypadku:

1. 

var shell = new ActiveXObject ("WScript.Shell")
while ( !Recordset.EOF )\{
try \{
var sqlRS = new ActiveXObject("ADODB.Recordset");
var Serwis = Session.CreateObject("CDN.SerwisHaMag")
sqlRS.Open("Select ID="+ Recordset.Fields("RpZ2_GIDNumer").Value, Session.Connection , 3, 4, 1)
Serwis.AgregujDokumenty(306,sqlRS,0,302);
Session.Save();
\}

2. 

var shell = new ActiveXObject ("WScript.Shell")
while ( !Recordset.EOF )\{
try \{
var sqlRS = new ActiveXObject("ADODB.Recordset");
var Serwis = Session.CreateObject("CDN.SerwisHaMag")
sqlRS.Open("Select ID="+ Recordset.Fields("RpZ2_GIDNumer").Value, Session.Connection , 3, 4, 1)
Serwis.AgregujDokumenty(306,sqlRS,0,305);
Session.Save();
\}

3. Nie powinien zrobić NIC, oraz w.

4 przypadku nie powinien zrobić NIC.

 

Czy ktoś byłby mi wstanie pomóc z IF w JS który patrzałby na wartość kolumny 

DAt_WartoscTxt

?

komentarz 10 listopada 2021 przez b0arsecpl Początkujący (440 p.)
przeniesione 10 listopada 2021 przez ScriptyChris

Dołączam jeszcze cały KOD :)

[SQL]
@PAR ?@Hs200_NQ|Filtr:''@? PAR@
SELECT RPZ2_GIDNumer FROM CDN.RptZaznaczenia2
JOIN cdn.tranag ON RPZ2_GIDNumer = trn_trnid and trn_bufor=0 and trn_anulowany=0 and trn_rodzaj not in ( 306004, 306002, 306010)
JOIN CDN.DokAtrybuty ON RpZ2_GIDNumer = TrN_TrNID and TrN_Bufor=0 and TrN_Anulowany=0 and TrN_Rodzaj not in ( 306004, 306002, 306010)
WHERE ??_NQFiltr
[JS]
var shell = new ActiveXObject ("WScript.Shell")
while ( !Recordset.EOF )\{
try \{
var sqlRS = new ActiveXObject("ADODB.Recordset");
var Serwis = Session.CreateObject("CDN.SerwisHaMag")
sqlRS.Open("Select ID="+ Recordset.Fields("RpZ2_GIDNumer").Value, Session.Connection , 3, 4, 1)
Serwis.AgregujDokumenty(306,sqlRS,0,302);
Session.Save();
\}
catch (e) \{
shell.Popup(e.description)
\}
Recordset.MoveNext()
\}



 

komentarz 10 listopada 2021 przez Wiciorny Ekspert (270,170 p.)
mówisz co potrzebujesz, ale co nie działa. Tutaj nie robimy zadania za Ciebie.
Bo "to co musisz zrobić" to tego w ogóle nie robisz, no to ... może najpierw to napisz

Pytanie czy kod pisany był samodzielnie, bo takowy na gicie jest ;]
https://github.com/alexiswalker/language-identification/blob/21caca07196f12eb0c3397ca21d3ee68a6545b42/data/codes/train/weZFKTzf.C%2B%2B
komentarz 10 listopada 2021 przez b0arsecpl Początkujący (440 p.)
jest to kod z dokumentacji Comarch. Ja nie chce, żeby ktoś za mnie napisał :) tylko powiedział mi jak zrobić IF :) nie mam kompletnie na ten temat wiedzy :)
komentarz 10 listopada 2021 przez Wiciorny Ekspert (270,170 p.)
https://www.w3schools.com/js/js_if_else.asp

Prosze, tak się piszę instrukcje warunkowe, miłej lektury
komentarz 10 listopada 2021 przez b0arsecpl Początkujący (440 p.)
Dziękuję, to już przestudiowałem ...

 

ale ponawiam pytanie jak wykorzystać warunek którym jest select? :D

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 188 wizyt
pytanie zadane 23 stycznia 2018 w SQL, bazy danych przez hacker09 Użytkownik (520 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 179 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 256 wizyt
pytanie zadane 14 lutego 2022 w Ogłoszenia, zlecenia przez GT2022 Nowicjusz (120 p.)

92,575 zapytań

141,424 odpowiedzi

319,649 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...