• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

instalacja sass

Object Storage Arubacloud
0 głosów
509 wizyt
pytanie zadane 16 sierpnia 2021 w HTML i CSS przez kajman_Rrzeczny Użytkownik (960 p.)

cześć!

chcę zainstalować sass, próbowałem kilka razy na różne sposoby zaczynając parcelm ale tam też wyskakiwał jakiś błąd, później włączyłem jakikolwiek poradnik do instalacji sass inną metodą niż parcel. Takie błędy wyświetlały się w powerShellu gdy wpisywałem takie polecnia jak: sass --watch themes.scss:main.css

 

 

PS C:\Users\mati4\Desktop\Codes\testProjects\testsass> sass --watch themes.scss:main.css                                                                                                                                    
sass : File C:\Users\mati4\AppData\Roaming\npm\sass.ps1 cannot be loaded because running scripts is disabled on this system. For more information, see about_Execution_Policies at https:/go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=1
35170.
At line:1 char:1
+ sass --watch themes.scss:main.css
+ ~~~~
    + CategoryInfo          : SecurityError: (:) [], PSSecurityException
    + FullyQualifiedErrorId : UnauthorizedAccess

tu pokazuje strukturę katalogów

ps za każdym razem gdy tworzę plik js odtwarza format c++, może to jest problemem i ręcznie musze zmieniać format

chcę po prostu korzystać z sass

komentarz 16 sierpnia 2021 przez qax Dyskutant (8,060 p.)

Może wstyd się przyznać, ale nigdy nie korzystałem z Visual Studio Code. Jeśli chcesz w pełni wykorzystać języki Sass czy Less mogę Ci zaproponować wtyczkę LiveReload, która automatycznie kompiluje kod do zwykłych arkuszy stylów, natychmiast po wprowadzaniu zmian (zapisaniu na dysku twardym) w plikach .sass czy .less oraz automatycznie odświeża stronę w przeglądarce internetowej. Jak dla mnie super sprawa, tym bardziej, że nie jest zależny od używanego edytora kodu.

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 16 sierpnia 2021 przez wizarddos Nałogowiec (25,930 p.)
wybrane 17 sierpnia 2021 przez kajman_Rrzeczny
 
Najlepsza

Jeżeli korzystasz w VSCode możesz użyć wtyczki live SASS Compiler Zamiast instalować wszystko osobno

0 głosów
odpowiedź 16 sierpnia 2021 przez pablop76 VIP (123,180 p.)

parcel nie wymaga żadnej konfiguracji sass.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 502 wizyt
pytanie zadane 21 października 2022 w HTML i CSS przez MacieKap Bywalec (2,400 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 816 wizyt
pytanie zadane 13 kwietnia 2019 w HTML i CSS przez RAD Obywatel (1,810 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 243 wizyt
pytanie zadane 26 lutego 2021 w HTML i CSS przez CSSoup Mądrala (6,460 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...