• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Błąd instalacji Visual Studio: Ta instalacja jest zabroniona przez zasady systemowe

0 głosów
598 wizyt
pytanie zadane 16 sierpnia 2021 w Systemy operacyjne, programy przez Vxid Functixn Bywalec (2,720 p.)

Witam, piszę tutaj, ponieważ wszelkie rozwiązania jakie znalazłem w internecie zawiodły. Przy instalacji Visual Studio 2019 dostaje następującą informację błędu.

Nie można zainstalować pakietu „Microsoft.VisualStudio.Setup.Configuration,version=2.7.3111.17308”.
    Adres URL wyszukiwania
        https://aka.ms/VSSetupErrorReports?q=PackageId=Microsoft.VisualStudio.Setup.Configuration;PackageAction=Install;ReturnCode=1625
    Szczegóły
        MSI: C:\ProgramData\Microsoft\VisualStudio\Packages\Microsoft.VisualStudio.Setup.Configuration,version=2.7.3111.17308\Microsoft.VisualStudio.Setup.Configuration.msi, właściwości:  REBOOT=ReallySuppress ARPSYSTEMCOMPONENT=1  ALLUSERS="1"  MSIFASTINSTALL="7" 
        Kod powrotny: 1625
        Szczegóły kodu powrotnego: Ta instalacja jest zabroniona przez zasady systemowe. Skontaktuj się z administratorem systemu.
    Dziennik
        C:\Users\DRVUG\AppData\Local\Temp\dd_setup_20210816113806_001_Microsoft.VisualStudio.Setup.Configuration.log
    Obciążenia, na które ma to wpływ
         Visual Studio Core Editor (Microsoft.VisualStudio.Workload.CoreEditor,version=16.10.31205.180)
    Składniki, na które ma to wpływ
         Visual Studio Core Editor (Microsoft.VisualStudio.Component.CoreEditor,version=16.1.28811.260)

Próbowałem dosłownie wszystkiego, edytowałem zasady lokalne, modyfikowałem rejestr na przeróżne sposoby, gpedit, który doinstalowałem bo mam wersję home systemu. wyłączałem UAC, wyłaczałem firewalla. Sprawdziłem wszystkie rozwiązania w google od góry do dołu. I nic nie pomogło.

Visual Studio rzekomo można zainstalować na wersji windows 10 home więc czemu nie można?

komentarz 16 sierpnia 2021 przez JakSky Stary wyjadacz (14,770 p.)
Spróbuj uruchomić instalator w trybie administratora. Pobierasz z oryginalnego linku?
komentarz 17 sierpnia 2021 przez wokiap Nowicjusz (240 p.)
Cześć, spróbuj tego https://www.sync.com/help/installation-error-1625/

Jeśli ci się nie uda to możesz spróbować napisać do pomocy visual studio i potem się podzielić rozwiązaniem.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 378 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 587 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,206 wizyt

93,742 zapytań

142,678 odpowiedzi

323,297 komentarzy

63,326 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...