• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Instalacja windowsa z pen

Cloud VPS
+1 głos
241 wizyt
pytanie zadane 30 grudnia 2020 w Systemy operacyjne, programy przez Kamil0032 Nowicjusz (150 p.)
Ogólnie to sprawa ma się tak że miałem sobie kompa z dwoma dyskami, ssd i hdd, (system jest na ssd) i po odpięciu hdd i podłączeniu drugiego ssd  system się wywalił przy pierwszym uruchomieniu, nie mam pojęcia czemu. I teraz mam dostęp tylko do komputera z windowsem xp, i muszę jakoś zrobić chyba bootowany pendrive. Problem w tym ze nie za bardzo wiem jak to zrobic na xp i tez nie wiem czy da się z tej płyty odpalic z usb - model to gigabyte GA--78LMT-S2P ( http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-78lmt-s2prev_31#kf ). A po uruchomieniu komputera wlasnie pokazuje ze system windows nie zdołał naprawic czegoś i nie mogę przywrócić do stanu początkowego ani nic. Żadnej kopii też nie robiłem
komentarz 30 grudnia 2020 przez VBService Ekspert (256,600 p.)

Z podanego przez Ciebie linka do opisu specyfikacji płyty głównej, nie wynika wprost, że obsługuje boot-owanie z portu USB, ale możesz to sprawdź w bios-ie, np.:

How to Enable USB Drive Boot in BIOS

Boot from Usb flash drive

jak zrobić boot-owalny pendrive wink

komentarz 30 grudnia 2020 przez Kamil0032 Nowicjusz (150 p.)
edycja 30 grudnia 2020 przez Kamil0032
I jak robię według tego poradnika https://www.youtube.com/watch?v=NaV1yj5Z8jY to po wpisaniu list disk pokazuje tylko dysk 0 a pendrive omija
komentarz 30 grudnia 2020 przez Kamil0032 Nowicjusz (150 p.)
Tylko ze jak pobieram obraz sstemu windows 10 to pokazuje mi to w iso i pozwala zgrać tylko na dvd, mogę to poprostu wypakować i wsadzic na przygotowanego pendrive?

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 491 wizyt
pytanie zadane 18 lutego 2021 w Systemy operacyjne, programy przez koleś34 Gaduła (3,270 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 218 wizyt
pytanie zadane 30 grudnia 2020 w Systemy operacyjne, programy przez Kamil0032 Nowicjusz (150 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 296 wizyt
pytanie zadane 26 października 2020 w Systemy operacyjne, programy przez Kiiins Nowicjusz (200 p.)

93,455 zapytań

142,449 odpowiedzi

322,718 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...