• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Siatka Bootstrap na urządzeniu mobilnym

Object Storage Arubacloud
0 głosów
265 wizyt
pytanie zadane 28 listopada 2020 w HTML i CSS przez Konrad M'k Nowicjusz (240 p.)

Cześć mam pytanie dotyczące siatki Bootstrap'a na urządzeniu mobilnym. Chciałbym, aby na komputerach 4 elementy były obok siebie, natomiast na urządzeniu mobilnym po 2 obok siebie. W obecnej sytuacji, każda karta jest na całą szerokość jedna pod drugą. Dokumentacja Bootstrap'a w tym zakresie jest niezrozumiała, albo wykonuje coś źle.  Mój kod jest następujący: 

<html lang="pl">
<head>
<link rel="stylesheet" href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/bootstrap@4.5.3/dist/css/bootstrap.min.css" integrity="sha384-TX8t27EcRE3e/ihU7zmQxVncDAy5uIKz4rEkgIXeMed4M0jlfIDPvg6uqKI2xXr2" crossorigin="anonymous">
</head>
<body>

<div class="container-fluid bg-light pb-4 pt-4">
         <div class="p-1">
            <div class="row">
               <div class="col-lg-3 lg">
                  <div class="card border-0" >
                     <img class="card-img-top" src="https://images.unsplash.com/photo-1550305080-4e029753abcf?ixlib=rb-1.2.1&ixid=MXwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHw%3D&auto=format&fit=crop&w=1051&q=80" alt="Card image cap">
                     <div class="card-body">
                        <h5 class="card-title mobile">Card title</h5>
                        <p class="card-text">Some quick example text to build on the card title and make up the bulk of the card's content.</p>
                        <a href="#" class="btn btn-primary">Go somewhere</a>
                     </div>
                  </div>
               </div>
               <div class="col-lg-3 lg">
                  <div class="card border-0" >
                     <img class="card-img-top" src="https://images.unsplash.com/photo-1550305080-4e029753abcf?ixlib=rb-1.2.1&ixid=MXwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHw%3D&auto=format&fit=crop&w=1051&q=80" alt="Card image cap">
                     <div class="card-body">
                        <h5 class="card-title mobile">Card title</h5>
                        <p class="card-text">Some quick example text to build on the card title and make up the bulk of the card's content.</p>
                        <a href="#" class="btn btn-primary">Go somewhere</a>
                     </div>
                  </div>
               </div>
               <div class="col-lg-3 lg">
                  <div class="card border-0" >
                     <img class="card-img-top" src="https://images.unsplash.com/photo-1550305080-4e029753abcf?ixlib=rb-1.2.1&ixid=MXwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHw%3D&auto=format&fit=crop&w=1051&q=80" alt="Card image cap">
                     <div class="card-body">
                        <h5 class="card-title mobile">Card title</h5>
                        <p class="card-text">Some quick example text to build on the card title and make up the bulk of the card's content.</p>
                        <a href="#" class="btn btn-primary">Go somewhere</a>
                     </div>
                  </div>
               </div>
               <div class="col-lg-3 lg">
                  <div class="card border-0" >
                     <img class="card-img-top" src="https://images.unsplash.com/photo-1550305080-4e029753abcf?ixlib=rb-1.2.1&ixid=MXwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHw%3D&auto=format&fit=crop&w=1051&q=80" alt="Card image cap">
                     <div class="card-body">
                        <h5 class="card-title mobile">Card title</h5>
                        <p class="card-text">Some quick example text to build on the card title and make up the bulk of the card's content.</p>
                        <a href="#" class="btn btn-primary">Go somewhere</a>
                     </div>
                  </div>
               </div>
            </div>
         </div>
      </div>
</body>
</html>

Z góry bardzo Wam dziękuję za pomoc! :) 

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 28 listopada 2020 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

Użyłeś klasy .col-lg-*, która odpowiada za stylowanie kolumn przy viewporcie o szerokości co najmniej 992px. Do pozostałych breakpointów służą inne klasy (dla mobilek będą to głównie .col-sm-* i .col-*) - zapoznaj się z dokumentacją systemu siatki Bootstrapa: https://getbootstrap.com/docs/4.0/layout/grid/#grid-options

komentarz 28 listopada 2020 przez Konrad M'k Nowicjusz (240 p.)
Przeczytałem, zastosowałem i nie zadziałało. Dlatego napisałem na forum.
komentarz 28 listopada 2020 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

A dodawałeś klasę col-6 i col-sm-3 do div'ów posiadającymi klasy col-lg-3 i lg?

<div class="col-lg-3 lg col-sm-3 col-6">
  ...
</div>

To spowoduje, że poniżej szerokości ekranu 576px div'y będą w dwóch kolumnach, a powyżej tej szerokości w czterech.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 105 wizyt
pytanie zadane 4 sierpnia 2019 w HTML i CSS przez Gambr Dyskutant (7,530 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 139 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 387 wizyt
pytanie zadane 31 października 2016 w HTML i CSS przez Badiusz Obywatel (1,070 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...