• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Integracja PHP z bazą

Object Storage Arubacloud
+1 głos
170 wizyt
pytanie zadane 9 listopada 2020 w PHP przez Poczatkujaca s z.o.o Obywatel (1,860 p.)
edycja 9 listopada 2020 przez Poczatkujaca s z.o.o

Witajcie jestem tu nowa.

(nauka PHP)

Tworzene aplikacje webową  i mam 3 zagadnienia / problemy.

Strona z albumamy MP3 (katalog)

1. użytkownik po wejściu na stronę ma formularz i może dodać album do bazy.

Dane z formularza wysłanego moją się najpiierw zapisać w bazie, a później w skazanym miejscu wyświetlić zawartość bazy. - Proszę o jakieś poradniki linki filmiki odnościa dodawania i wyciągania z bazy.

2. Wyświatlone dane z bazy np autor artyska ma być linkiem do strony danego artysty w serwiście z opisem o min ze zdjęciem etc. z Tym że teg dane różnież uzytkownik dodaje do bazy i trzeba je wyświetlić jakoś dynapićnie z bazy  i tu mam problem jak dynamicznie stworzyć taką stronę domyślałąm się że link będzie jakoś po ID danego artysty np

echo "<td><a href='artysta.php?id=" . $row->id . "'>" . $row->imie. "</a></td>";

Dobrze myślę ?

wtedy po prostu koduje stayczna stronę artysta php i dynamicznie podkładam id ?

- Proszę o jakieś poradniki linki filmiki

3 sprawa podpięcie bramki płatności tak by np po wypwłnieniu formularza, ale przed wstawieniam danych do bazy była płatność.

Dziękuję za pomoc

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 11 listopada 2020 przez VBService Ekspert (253,340 p.)
edycja 11 listopada 2020 przez VBService

1. Gotowy projekt w php-ie. (Możesz go przerobić, użyć, zobaczyć - podejrzeć kod jak to jest zrobione).

Music Library & Player

 utilizes PHP and vanilla javascript to deliver your web-accessible music library via HTML5 audio in a fully responsive and modern interface.

The code contained in this script has not been minified. It is written in long form and is well-documented for ease of use and customization.

2. php project ECHO - music store project in php (YT)

3. Id3 Tag Correction and Downloading

This class can be used to correct tags of MP3 tags of music with records stored in a MySQL database. It scans a MySQL database table with information about music albums to see which albums did not have yet the associated ID3 tags.

4. Album Art Downloader

This class can be used to retrieve music album images from Amazon.com site. It accesses Amazon.com Web services API server and retrieves the URL of music album images. 

–2 głosów
odpowiedź 9 listopada 2020 przez wizarddos Nałogowiec (25,930 p.)
1. Jeżeli dobrze myślę chcesz zapisać pliki .mp3 do bazy. A plików do bazy się nie wkłada

2. id jest do selektorów CSS i JS. Do PHP jest atrybut name. Ale jeżeli jest to name to chyba powinien być formularz wysyłający dane na serwer i zwracający z bazy, chyba że masz je w zmiennych sesyjnych to nie musi być tego formularza ani name'a

3. Do płatności na stronach to chyba podpina się API banku (Nie wiem nigdy nie korzystałem)

(Co do kodu w bloczku czemu to jest Visual Basic a nie PHP?)
komentarz 9 listopada 2020 przez Poczatkujaca s z.o.o Obywatel (1,860 p.)
1. Nie plik dane o albumie tytuł autor cena itp
komentarz 9 listopada 2020 przez wizarddos Nałogowiec (25,930 p.)
Nie zmienia to faktu że plików do bazy się nie wklada
komentarz 9 listopada 2020 przez Poczatkujaca s z.o.o Obywatel (1,860 p.)
Nie pliki tylko informacje o pliku katalog  nie torent
komentarz 9 listopada 2020 przez wizarddos Nałogowiec (25,930 p.)
Poczekaj, pogubiłem się. Co chcesz włożyć do bazy danych? info o tym pliku (nazwa etc.) w formie tekstowej, katalog gdzie ten plik jest, jakiś plik .torrent?
komentarz 9 listopada 2020 przez Poczatkujaca s z.o.o Obywatel (1,860 p.)
To ma być zwykły katalog płyt mp3 nazwa autora/ artysty tytuł albumy jakiś opis ilość piosenek playlista cena ewentualnie link do klepu możliwość dodania okładki żadnych plików chyba że jpg z okładką
komentarz 10 listopada 2020 przez wizarddos Nałogowiec (25,930 p.)
Czyli tylko tekst. Bez żadnych plików?

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 499 wizyt
pytanie zadane 27 lipca 2021 w PHP przez mikey Użytkownik (820 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 258 wizyt
pytanie zadane 21 lipca 2021 w PHP przez mi-20 Stary wyjadacz (13,190 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 112 wizyt
pytanie zadane 22 kwietnia 2021 w PHP przez mikey Użytkownik (820 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...