• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

[HTML/POMOC] Elementy w tabelach.

Object Storage Arubacloud
+1 głos
161 wizyt
pytanie zadane 17 października 2020 w HTML i CSS przez Kazafka Nowicjusz (200 p.)

Cześć,

Mam pewien problem z tabelami, a dokładniej, nie wiem kompletnie jak mogę wystylizować komórkę tabeli tak, aby elementy zawarte w niej, takie jak np, tekst, nie przechodziły do kolejnej linii podczas zwijania owej komórki. W praktyce wygląda to tak:

A tak po rozwinięciu bocznego menu:

Tutaj macie jeszcze kod źródłowy:

<html>
	<head>
		<meta charset="utf-8"/>
		<title>A HTML website</title>
	</head>
	
	<style>
		body {
			margin: 0px 0px 0px 0px;
		}

		table {
			border-collapse: collapse;
			width: 100%;
			height: 100%;
			position: relative;
		}

		td {
			padding: 10px 10px 10px 10px;
		}

		#head {
			height: 25px;
			position: sticky;
			background-color: #fcba03;
			color: #272d30;
		}

		#nav {
			background-color: #272d30;
			color: #d9d9d9;
			max-width: 1px;
			overflow: hidden;
			width: 1px;
			transition: width 1s;
		}

		#nav:hover {
			width: 300px;
		}
	</style>

	<script>
	</script>
	
	<body>
		<table>
			<tr>
				<td id="head" colspan="2">Header</td>
			</tr>

			<tr>
				<td id="nav">
					<p>Hello! I am a navigation bar!</p>
				</td>
				<td id="bdy">
					<p>Welcome! I am the body!</p>
				</td>
			</tr>
		</table>
	</body>
</html>

 

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 17 października 2020 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

Możesz na komórce tabeli użyć stylu white-space z wartością nowrap.

komentarz 17 października 2020 przez Kazafka Nowicjusz (200 p.)

Cześć,

Dzięki za, pomocną, odpowiedź. Nie wiedziałem, że istnieje styl o nazwie white-space. Tym razem będę pamiętał.

Na razie!

0 głosów
odpowiedź 18 października 2020 przez VBService Ekspert (253,340 p.)
edycja 18 października 2020 przez VBService

A Complete Guide to the Table Element

37 CSS Tables

May 22, 2020

Collection of free HTML and CSS table code examples: simple, responsive, pricing, periodic, etc.

CSS Table Properties

Property Description
border Sets all the border properties in one declaration
border-collapse Specifies whether or not table borders should be collapsed
border-spacing Specifies the distance between the borders of adjacent cells
caption-side Specifies the placement of a table caption
empty-cells Specifies whether or not to display borders and background on empty cells in a table
table-layout Sets the layout algorithm to be used for a table

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 96 wizyt
pytanie zadane 12 lipca 2019 w SQL, bazy danych przez Greeenone Pasjonat (16,100 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 156 wizyt
pytanie zadane 18 października 2020 w HTML i CSS przez Kazafka Nowicjusz (200 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 173 wizyt
pytanie zadane 26 listopada 2018 w JavaScript przez Apper97 Obywatel (1,380 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,650 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...