• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Laravel Lumen + Pusher + ReactJS

0 głosów
426 wizyt
pytanie zadane 24 sierpnia 2020 w PHP przez Peter Ja Początkujący (290 p.)
Siemka,

mam pytanie odnośnie React'a JS oraz Laravel / Lumen'a...

Otóż napisałem apkę (która potrzebuje akcji real-time) w React'ie I API mam na razie w czystym PHPie. Będę się przenosić na Lumena (pisałem w nim już niejeden raz i jest super) aczkolwiek nie wiem jak rozwiązać sprawę z websocketami, dzięki którym mam funkcje real-time w apce.

Korzystałem dotąd z Pushera i nie chciałbym go porzucić, więc mam tylko pytanie odnośnie tego jak można w bezpieczny sposób (z 1 auth-middleware'm) zaimplementować Pusher API w Lumenie i korzystać z niego w osobnym projekcie w React'ie?

Mógłbym prosić o jakieś wytłumaczenie docsów / link do poradnika / przykładu (jak jest?)

Dzięki!

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 29 września 2020 przez mtk3d Nałogowiec (46,690 p.)
Jest to opisane w dokumentacji https://lumen.laravel.com/docs/5.1/events#broadcasting-events wraz z przykładem takiego eventu i jego odebraniem w JavaScript. Może napisz konkretniej co jest niejasne?

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 190 wizyt
pytanie zadane 7 września 2022 w JavaScript przez castor_fiber Użytkownik (800 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 670 wizyt
pytanie zadane 21 lipca 2022 w JavaScript przez kubekszklany Gaduła (3,250 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 444 wizyt

93,776 zapytań

142,732 odpowiedzi

323,384 komentarzy

63,379 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...