Szukam biblioteki graficznej do programu numerycznego to jest program działałby po prostu na jakichś równaniach/wielomianach, tym co potrzebuję jest coś co pozwoli mi możliwie sprawnie i wygodnie zrobić:
- jakieś kontrolki (do przełączania typu danych jakie będą oczekiwane na wejściu)
- zmienną ilość pól tekstowych (to jest: po jednym na każdy współczynnik wielomianu - liczba współczynników nie jest z góry znana, zostaje zadana przez użytkownika jako parametr i tak np dla 5 współczynników potrzebowałbym 5 razy wygenerować pole tekstowe do wprowadzenia danych(tak więc będę się potem też potrzebował dostać do danych z tych generycznych okienek tekstowych dostać), jakieś zawijanie wierszy do tego byłoby w sumie mile widziane, ale nie jest konieczne, w razie czego pewnie mógłbym to sam oprogramować)
Trochę patrzyłem wcześniej na QT, wxWidgets i GTK+, ale w żadnej nie dostrzegałem sposoby by coś takiego sprawnie zrobić(przede wszystkim druga część, bo to głównie o nią chodzi, same kontrolki były raczej dość proste), więc zastanawiam się gdzie powinienem głębiej poszukać - a może w ogóle w jakiejś innej bibliotece.