• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Co powinienem wiedzieć po zrozumieniu podstaw

0 głosów
216 wizyt
pytanie zadane 7 sierpnia 2020 w Python przez szafran98 Początkujący (460 p.)
Cześć,

Uczę się pythona jakiś czas. Zacząłem od książki Python dla każdego, do tego jeszcze jakiś kurs z udemy i zacząłem pisać samemu tj. co mi tam do głowy przyszło, bo przepisując kod z książki, czy kursu, niewiele zostawało mi głowie. I tak pisałem różne programiki z pomocą bibliotek Tkinter, BeautifulSoup, PyGame, potem spróbowałem Django oraz Flaska i postanowiłem, że wejdę głębiej w Django na rzecz zdobycia w przyszłości wymarzonej pracy. Napisałem mikrobloga i jakieś tam mniejsze stronki, potem DRF zacząłem się uczyć, żeby jakoś to nowocześnie wyglądało z Vue na froncie. Wszystko to na przestrzeni 4 miesięcy i widzę, że robię chyba duże postępy, ale brakuje mi takiej pewności, że to co piszę, piszę tak jak wyglądać powinno, bo jestem zafiksowany na temat, żeby to wszystko było dobrze napisane, a nie żeby tylko działało. Nie wiem, czy wybrałem zbyt szybkie tempo nauki przez co pominąłem jakieś kwestie spajające to wszystko, lub nie zagłębiłem się w żaden temat na tyle, żeby mnie oświeciło. Załóżmy, że znam podstawy i jakie elementy, praktyki, wzorce itd. powinienem znać, żeby rozszerzyć mój pogląd na programowanie i tworzenie aplikacji? Jakieś materiały odnośnie architektury aplikacji? Coś w stylu książki o tytule: Tak powinno programować się w pythonie?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 8 sierpnia 2020 przez Clip180 Obywatel (1,460 p.)
Czysty Kod, polecam fajna ksiazka jak sie powinno pisac.

https://www.youtube.com/watch?v=7EmboKQH8lM

The Pragmatic Programmer tez fajna ksiazka.

Do czrgo chcesz pythona wykozystywac ?

Podobne pytania

–1 głos
0 odpowiedzi 223 wizyt
+3 głosów
1 odpowiedź 3,004 wizyt
pytanie zadane 7 listopada 2017 w Python przez BartekDataIT Użytkownik (770 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 167 wizyt
pytanie zadane 21 grudnia 2019 w Python przez Alkaratus Nowicjusz (160 p.)

93,695 zapytań

142,613 odpowiedzi

323,225 komentarzy

63,226 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...