• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

jak zmienić menu aby rozwijalo sie pod hamburgerem - bootstrap

Object Storage Arubacloud
0 głosów
255 wizyt
pytanie zadane 7 lipca 2020 w HTML i CSS przez niezalogowany

Mam problem z menu - hamburger jest po prawej stronie ale po kliknięciu rozwija się po lewej - co prawda jak zmienię układ i dam hamburgera po lewo to działa ok - ale po prawej stronie nie zasłania mi tak bardzo treści i logo, wstawiam część kodu i zdjęcie poglądowe żeby pokazać co jest nie tak, chciałbym aby menu rozwijało się od spodu

 

<header>
			
				<div class="header">
					<div clsss="navbar-brand">
						<div class="logo"><image src="zdjecia/Logo1.png" style="float:left"/> Na Południe stąd...</div>
					
							<div clsss="col-sm">
								<div class="motto"><i> "Nie ważne skąd przybyłeś - </br> ważne dokąd zmierzasz"</i></div>
						</div> 
					</div>
				</div>
   

<nav class="navbar navbar-expand-lg fixed-top navbar-light">

<button class="navbar-toggler" style="float:right" data-toggle="collapse"  data-target="#navbarResponsive">
		<span class="navbar-toggler-icon">
		</span>
</button>
	
 
	<div class="collapse navbar-collapse  id="navbarResponsive">
	
		<ul class="navbar-nav  m-auto"> 
	 
			
	
		<li class="nav-item active">
			<a href="index.php"  title="Home"> <i class="icon-home"> </i> </a> </li> 
  
		<li class="nav-item active">
			<a href="film.php" title="Film" >Film</a></li>
		
		<li class="nav-item active">
			<a href="historia.php" title="Historia" >Historia</a></li>
			
		<li class="nav-item active">
			<a href="kuchnia.php" title="Kuchnia" >Kuchnia</a></li>
	
		<li class="nav-item active">
			<a href="muzyka.php" title="Muzyka" >Muzyka</a></li>
		
		<li class="nav-item active">
			<a href="poradniki.php" title="Poradniki" >Poradniki </a></li>
		
		<li class="nav-item active">
			<a href="omnie.php" title="O mnie">O mnie </a></li>
   
		<li class="nav-item active">
			<a href="englishversion.php" title="English version"> <i class="icon-language"> </i></a></li> 
	
		</ul><!-- znacznik ul-->
	</div> <!--zamyka "collapse navbar-collapse" id="collapse_target" -->
</nav><!--znacznik nav-->

</header>

I CSS

.navbar
{
	width:100%;
	position: fixed;
	display:inline-block;
	top:-10px;
	z-index:2;
	margin-left:auto;
	margin-right:auto;
	
	
}

.navbar-toggler 
{
  background-color:gray;
}
	
.dropdown-menu
{
	display:inline;
	
}


.nav-item
{
	top:0;
	width:126.3px;
	background-color:#e2e2e2;
	padding:10px 0;
	text-align:center;
	font-size:20px;
	height:50px;
	display:inline-block;
	border-style:none;
}

komentarz 7 lipca 2020 przez fisherek Początkujący (340 p.)
Popraw literówkę w 4 i 7 liniach. Powinno być "div class" zamiast "div clsss". Gdzie jest zamknięcie 'div' z 7 linii?
komentarz 7 lipca 2020 przez niezalogowany
poprawione dzięki za czujne oko! zatknięcie jest w linii 9 - źle dopasowałem tab ale to jest to zamknięcie

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 7 lipca 2020 przez fisherek Początkujący (340 p.)
W 22 lini masz błąd. Brakuje Ci zamknięcia cudzysłowu od nazwy klasy. Prawdopodobnie to jest przyczyną błędu. Bo z tego powodu nie rozpoznaje id.
komentarz 7 lipca 2020 przez niezalogowany
poprawione - nadal mam po lewo :/ może da się wystylizować to przez position: fixed i dać odpowiednio w @media? tylko jak tak robię to mi pokazuje się (tez po lewej stronie) ostatni kafelek a nie całe menu
komentarz 7 lipca 2020 przez fisherek Początkujący (340 p.)

zerknij tutaj: https://stackoverflow.com/questions/19733447/bootstrap-navbar-with-left-center-or-right-aligned-items

Masz odnośnik do codeply gdzie znjdziesz wiele przykładów. Powinno Ci pomóc.

0 głosów
odpowiedź 7 lipca 2020 przez _Pita_ Stary wyjadacz (11,410 p.)
edycja 7 lipca 2020 przez _Pita_
Spróbuj dopisać w CSS

"Right:  0" do tego menu
komentarz 7 lipca 2020 przez niezalogowany
nope nadal zostaje doczepione tylko do lewej strony

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 135 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 309 wizyt
pytanie zadane 12 października 2020 w JavaScript przez napoludniestad.pl Użytkownik (960 p.)
–1 głos
1 odpowiedź 210 wizyt

92,579 zapytań

141,432 odpowiedzi

319,664 komentarzy

61,964 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...