• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Skąd brać grafikę do aplikacji (a'la gra 2d)?

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
518 wizyt
pytanie zadane 28 czerwca 2020 w Offtop przez k222 Nałogowiec (30,150 p.)

Hej, właśnie piszę apkę i mam pewien problem, bo potrzebuję do niej różne grafiki obiektów widzianych od góry (np. zwierzęcia, człowieka, samochodu, drzewa, skały itp.). Potem z tego układam pewien obrazek, obiekty są statyczne, tak że nic nie musi się ruszać ani nic w tym stylu, widok jest jak w pierwszych częściach GTA - wszystko od góry. 

Mój problem polega na tym, że w tej chwili szukam grafik w google, potem najwyżej przerabiam je w GIMPie, ale szukanie dużej ilości takich grafik to koszmar. Znalazłem stronę pngfuel z grafikami, trochę pomogła (tutaj np. grafika drzewa pngfuel - czegoś takiego szukam), ale wciąż dużo mi brakuje. Może znacie jakieś inne strony z których mógłbym zaciągnąć tego typu obrazki?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 28 czerwca 2020 przez obl Maniak (51,300 p.)

Tutaj jest strona z darmowymi grafikami 2D https://opengameart.org/

A tak ogólnie można też samemu robić w technice PixelArt ja tak porobiłem sporo grafik dla siebie.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 334 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 182 wizyt
pytanie zadane 4 czerwca 2020 w Ogłoszenia, zlecenia przez Honzu Nowicjusz (200 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 466 wizyt
pytanie zadane 14 lipca 2018 w Grafika i multimedia przez koyoo Początkujący (340 p.)

93,434 zapytań

142,429 odpowiedzi

322,662 komentarzy

62,798 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...