• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

MySql + PHP: Jeżeli Brak Wyników w bazie danych -> echo '<h6>Brak Przedmiotów w eq</h6>';

Object Storage Arubacloud
0 głosów
239 wizyt
pytanie zadane 7 czerwca 2020 w PHP przez x_000 Obywatel (1,460 p.)
edycja 7 czerwca 2020 przez x_000
$query = "SELECT itemName, prize, imageLink, czyOdebrany FROM user_items WHERE ownerID = '".$userId."' ";

                        if ($result = $mysqli->query($query)) {

                            while ($row = $result->fetch_assoc()) {
                                if($row['itemName'] == 'Worek Hajsu'){
                                    echo '<div class="widget-element widget-equipment-element widget-item dis-inl-blo"><p style="font-size: 16px;">'.$row['itemName'].' <span style="color: cyan;">'.$row['prize'].'PLN</span></p><hr><img src="'.$row["imageLink"].'" alt="Błąd Wczytywania Zdjęcia. Zresetuj Przeglądarke!" class="widget-image-price"><br><form action="odbierz.php" method="post"><input type="text" required value="'.$row['itemName'].'" name="true" style="width: 0px; height: 0px; opacity: 0;"><br><button class="btn btn-outline-danger" type="button">Odebrano!</button></form></div>';
                                }
                                else{
                                    if($row['czyOdebrany'] == '1'){
                                        echo '<div class="widget-element widget-equipment-element widget-item dis-inl-blo"><p style="font-size: 16px;">'.$row['itemName'].' <span style="color: cyan;">'.$row['prize'].'PLN</span></p><hr><img src="'.$row["imageLink"].'" alt="Błąd Wczytywania Zdjęcia. Zresetuj Przeglądarke!" class="widget-image-price"><br><form action="odbierz.php" method="post"><input type="text" required value="'.$row['itemName'].'" name="true" style="width: 0px; height: 0px; opacity: 0;"><br><button class="btn btn-outline-danger" type="button">Odebrano!</button></form></div>';
                                    }
                                    else    {
                                        echo '<div class="widget-element widget-equipment-element widget-item dis-inl-blo"><p style="font-size: 16px;">'.$row['itemName'].' <span style="color: cyan;">'.$row['prize'].'PLN</span></p><hr><img src="'.$row["imageLink"].'" alt="Błąd Wczytywania Zdjęcia. Zresetuj Przeglądarke!" class="widget-image-price"><br><form action="odbierz.php" method="post"><input type="text" required value="'.$row['itemName'].'" name="true" style="width: 0px; height: 0px; opacity: 0;"><br><button class="btn btn-outline-success" type="submit">Odbierz!</button></form></div>';
                                    }
                                }
                                
                                // <div class="widget-element widget-equipment-element widget-item dis-inl-blo"><h5>", $row["itemName"], "</h5><br><img class='widget-item-image' src='".$row["imageLink"]."'><br><button type='submit' class='btn btn-success'>Odbierz</button></div>"
                            }
                            


                            $result->free();
                        }

Witam *. Ostatnio Robie Stronke (podobną do key-drop.pl itd...) obecnie robie ekwipunek użytkownika i mam mały problem. Chce zrobić że jeżeli ktoś nie będzie miał żadnych itemów w eq to wyświeli echo '<h6>Brak Przedmiotów w eq</h6>';

KOD:

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 7 czerwca 2020 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)

Jak rozumiem chodzi o sytuację, gdy zapytanie z bazy nie zwróci żadnego rekordu? Możesz zrobić przed pętlą dodatkowy warunek i sprawdzić w nim liczbę zwróconych wierszy przy użyciu num_rows i w zależności od liczby albo wykonać pętlę, która je pokaże, albo pokazać jakiś tam komunikat.

komentarz 7 czerwca 2020 przez x_000 Obywatel (1,460 p.)
jeżeli nie zwróci rekordu to niech napisze "Brak itemów w eq

"
komentarz 7 czerwca 2020 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
Tak jak napisałem, możesz więc sprawdzić warunkiem liczbę zwróconych wierszy i w zależności od tego pokazać rekordy czy dać jakiś komunikat gdy nie ma żadnego.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 99 wizyt
pytanie zadane 11 maja 2019 w PHP przez Freezy123 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 308 wizyt
pytanie zadane 13 lutego 2019 w SQL, bazy danych przez Mateusz Kacprzak Początkujący (360 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 642 wizyt
pytanie zadane 3 stycznia 2018 w PHP przez kacz.ma2 Nowicjusz (180 p.)

92,584 zapytań

141,433 odpowiedzi

319,668 komentarzy

61,966 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...