• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Programowanie - W jakich językach tworzysz? (Ankieta) [ankieta]

Object Storage Arubacloud
–6 głosów
252 wizyt
pytanie zadane 1 czerwca 2020 w Inne języki przez Bakkit Dyskutant (7,600 p.)
zamknięte 16 czerwca 2020 przez Bakkit
Witam. Tak wiem, jest parę podobnych tematów na forum ale wyniki mnie nie satysfakcjonowały.

Prosiłbym o zaznaczenie odpowiedzi, dozwolone jest zaznaczenie 2 (i więcej) odpowiedzi.

Prosiłbym również o unikanie zbędnych komentarzy, tak jak panowie poniżej - nie mam czasu na wyjaśnienia każdemu z osobna po co to robię. Moje pytanie i do mnie ta wiedza pójdzie, chyba nikomu tym pytaniem nie przeszkadzam.
Możliwe odpowiedzi:
HTML ( Ogólnie programowanie webowe)) (14 głosów, 29%)
C# (7 głosów, 15%)
C++ (6 głosów, 13%)
Python (6 głosów, 13%)
Java (2 głosów, 4%)
Ruby (2 głosów, 4%)
Kotlin (4 głosów, 8%)
Swift (0 głosów)
Gry 2d (Jeśli tworzysz) (5 głosów, 10%)
Gry 3d (Jeśli tworzysz) (2 głosów, 4%)
komentarz zamknięcia: Rozwiązanie problemu.
komentarz 1 czerwca 2020 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Wyjasnij co Cie nie satysfakconywalo
1
komentarz 1 czerwca 2020 przez JakSky Stary wyjadacz (14,770 p.)
edycja 1 czerwca 2020 przez JakSky
Taka ankieta nic Ci nie powie. Zbyt mała grupa badanych.(patrząc na inne ankiety na forum). Na co ma ci odpowiedzieć ta ankieta? Ranking najpopularniejszych języków znajdziesz w internecie. A pytanie o gry 2d i 3d ma się nijak o język programowania :)
komentarz 1 czerwca 2020 przez Bakkit Dyskutant (7,600 p.)
- Możliwość zaznaczenia tylko jednej odpowiedzi - ktoś może przecież znać i Jave i C#.

- Brak, tak jak w mojej ankiecie, opcji o grach - chcę wiedzieć czy duży % osób znających języki tworzy gry,

- Nie było w nich takich języków jak Ruby, Kotlin czy Swift.
komentarz 1 czerwca 2020 przez Bakkit Dyskutant (7,600 p.)

@JakSky, Spokojnie, wiedza jest dla mnie nie chcę jej wykorzystywać w zły sposób. Gdzie indziej mogę wstawić taką ankietę jeśli nie na dużym forum dla - jak sama nazwa wskazuje - pasjonatów informatyki ? Jeśli nie chcecie brać udziału w ankiecie to po prostu nie oddawajcie głosu i nie róbcie zbędnego zamętu :) Pozdrawiam.

komentarz 1 czerwca 2020 przez Milesq Nałogowiec (32,020 p.)

@Bakkit, Dlaczego jest swift a nie ma Rusta? :D

komentarz 1 czerwca 2020 przez Bakkit Dyskutant (7,600 p.)
Moje niedopatrzenie, ale widzę, że ankiety nie da się edytować więc już niech tak zostanie. Może przeżyję :D
2
komentarz 2 czerwca 2020 przez manjaro Nałogowiec (37,390 p.)
A gdzie języki Rust, R, Matlab, Go?

No i powtórze - HTML to nie język programowania.
komentarz 4 czerwca 2020 przez Bakkit Dyskutant (7,600 p.)
Umie Pan czytać dokładnie i ze zrozumieniem? Polecam wszystko jeszcze raz na spokojnie przeczytać :) @manjaro
komentarz 4 czerwca 2020 przez Bakkit Dyskutant (7,600 p.)

@manjaro, *

komentarz 5 czerwca 2020 przez manjaro Nałogowiec (37,390 p.)

@Bakkit,
 tak czytać umiem

Tytuł brzmi "Programowanie - W jakich językach tworzysz? (Ankieta)"

A więc się pytam raz jeszcze gdzie języki w których tworzę? Jak mam zaznaczyć coś czego nie ma na liście?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 1 czerwca 2020 przez Majster6918 Gaduła (4,030 p.)
wybrane 16 czerwca 2020 przez Bakkit
 
Najlepsza
C++

lua

rubby

c#

c

js

j
+1 głos
odpowiedź 2 czerwca 2020 przez Milesq Nałogowiec (32,020 p.)

https://twitter.com/traversymedia/status/1266454037953687553

To z podobnej ankiety na twiterze: 

I find that a lot of people list every language that they have done a hello world in when asked this question

Podobne pytania

+2 głosów
1 odpowiedź 318 wizyt
pytanie zadane 20 października 2019 w Inne języki przez KumberTwo Dyskutant (8,270 p.)
–7 głosów
2 odpowiedzi 392 wizyt
pytanie zadane 6 marca 2017 w Inne języki przez DxKKxD Użytkownik (560 p.)
–3 głosów
6 odpowiedzi 385 wizyt
pytanie zadane 2 lipca 2015 w Inne języki przez Pixel040 Gaduła (3,100 p.)

92,579 zapytań

141,432 odpowiedzi

319,664 komentarzy

61,964 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...