• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nietypowy problem z PC

Object Storage Arubacloud
0 głosów
96 wizyt
pytanie zadane 24 marca 2020 w Sprzęt komputerowy przez dawid_cisco Użytkownik (930 p.)

Witam!

Mam nietypowy problem z moim PC. 

Podczas oglądania wideo w serwisie YouTube wyskoczył mi "blue screen" i  komputer się wyłączył.

Podczas próby uruchamienia go reagował on tak: https://drive.google.com/open?id=12e8ohRIqkuql3qBU3Kdf5lRMbwbV75qd

Postanowiłem zamienić pamięć RAM w slotach. Po kilku różnych kombinacjach doszedłem to takich stwierdzeń:

1. Kombinacja: 2 kości RAM w slotach 2 i 4 Wynik: PC się uruchamia ale nie daje żadnego sygnały na monitor ani napięcia w myszce i klawiaturze.

2. Kombinacja: 1 kość RAM w slocie nr 2 Wynik: Przy użyciu kości numer 1 PC uruchamia się poprawnie, nastomiast jeżeli użyję samej kości numer 2 PC się uruchamia ale nie daje żadnego sygnały na monitor ani napięcia w myszce i klawiaturze.

3. Kombinacja: 2 kości RAM w slocie nr 2 i 3 Wynik: PC uruchamia się poprawnie niezależnie od tego czy w slocie nr 2 jest kość RAM nr 1 czy 2.

4. Według instrukcji dołączonej do mojej płyty głównej pamięć RAM powinna znajdować się w slotach nr 2 i nr 4 i tak do tej pory (1,5 roku) były używane w moich PC.

 

Dziękuję za każdą okazaną pomoc.

komentarz 26 marca 2020 przez PreZmyK Pasjonat (21,470 p.)
Puść na działającej kombinacji memtest, jeżeli pamięci są sprawne, to pewnie mobas, lub w minimalnym prawdopodobieństwie CPU.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 128 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 116 wizyt
pytanie zadane 20 lutego 2019 w C i C++ przez BlackAge Nowicjusz (120 p.)
+1 głos
0 odpowiedzi 1,302 wizyt
pytanie zadane 12 lipca 2017 w PHP przez Mateusz Arabczyk Początkujący (450 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...