Witam. Mam problem, a mianowicie, postanowiłem wymienić klawiaturę w msi gv62 7rc ale okazało się jak go rozebrałem, że klawiatura w laptopie jest na plastikowe nity. Nie wymieniłem jej w końcu, bo nie miałem lutownicy hot air. Złożyłem go spowrotem i włączając go pokazywał się czarny ekran. Wyjąłem baterie od biosu, dalej to samo było, upewniłem się że wszystko dobrze podpięte i okazało się że tasiemka od touchpada ma piny trochę pogięte, i jak jest podłączona to jest czarny ekran, naprostowalem jako tako to i działa. A teraz gdy włączam komputer nie działa myszka i klawiatura podłączona. Odinstalowywałem w menedżerze urządzeń urządzenia zgodne z hid i myszka zgodna z hid, instalowałem na nowo sterowniki chipsetu i nic.. Touchpad oraz klawiatura w laptopie działa, USB działa - pendrive wykrywa normalnie. O co może chodzić?
Edit: dodam że system win10 w menedżer urządzeń nie wykrywa ani myszki ani klawiatury, wykrywa tylko touchpada i klawiaturę zintegrowana w laptopie(przed rozbieraniem laptopa wszystko działało)
Proszę o pomoc.