Cześć. Mam stronę, która posiada kilka podstron zawierających tą samą nawigację na górze strony. Na nawigacji znajduje się przycisk "Zarejestruj się", po którego kliknięciu otwiera się dodatkowy div z oknem rejestracji (po prostu w js podmieniam styl formularza rejestracji z display: none; na display: block;). Okno to można otworzyć na każdej z podstron. Po wypełnieniu formularza przez użytkownika i kliknięciu przycisku "Zarejestruj się" (chodzi o przycisk w oknie rejestracji, nie na nawigacji) wykonuje się kod znajdujący się wewnątrz pliku rejestracja.php (w tym pliku jest tylko kod php, który obsługuje rejestracje). Sprawdzam tam, czy wszystkie text inputy zostały poprawnie wypełnione. I teraz jest moje pytanie: co zrobić, aby po kliknięciu przycisku "zarejestruj się" i po wykonaniu kodu w pliku rejestracja.php, ponownie została załadowana podstrona, na której nacisnęliśmy przycisk "zarejestruj się".
Próbowałem używać funkcji: header('Location: '.$_SERVER['PHP_SELF']);. Przykładowo mam podstrony: home.html, a.html, b.html, c.html itd. Po rejestracji na stronie home.html powinna otworzyć się strona home.html. Z kolei po rejestracji na stronie a.html powinna otworzyć się strona a.html. Przy użyciu powyższej funkcji nie otwiera się aktualnie otwarta strona, tylko zatrzymuje się na pustej stronie rejestracja.php.
I rzeczywiście, gdy sprawdzam to za pomocą: echo $_SERVER['PHP_SELF']; to wyświetla się napis nazwa_folderu/rejestracja.php. Czyli działa ona aktualnie tak samo jak: header('Location: rejestracja.php');. A ja chciałbym, żeby działała ona dynamicznie, w zależności od aktualnej strony.
rejestracja.php:
<?php
session_start();
//sprawdzanie inputów
header('Location: home.php');
?>
formularz na każdej podstronie:
<form action="rejestracja.php" method="post">
//text inputy
<input type="submit" value="Zarejestruj się"/>
</form>
Kod szablonu: (używam twiga)