• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Błędy w włączaniu pliku -jar

Object Storage Arubacloud
0 głosów
207 wizyt
pytanie zadane 16 stycznia 2020 w Java przez Curiosis Użytkownik (540 p.)

Witajcie, bardzo proszę was o pomoc. Napisałem program w NetBeansie, który ma pobierać wartości z folderu input, mielić się i wyniki wyrzucać w folderze output. Jak włączałem w NetBeansie to wszystko śmigało, jednak wymogiem jest by oddać plik .jar. Jak utworzyłem przez NetBeansa plik .jar to zaczęło się sypać błędami a ja nie za bardzo je rozumiem :(

 

Exception in thread "main" java.nio.file.FileAlreadyExistsException: output
        at sun.nio.fs.WindowsException.translateToIOException(Unknown Source)
        at sun.nio.fs.WindowsException.rethrowAsIOException(Unknown Source)
        at sun.nio.fs.WindowsException.rethrowAsIOException(Unknown Source)
        at sun.nio.fs.WindowsFileSystemProvider.createDirectory(Unknown Source)
        at java.nio.file.Files.createDirectory(Unknown Source)
        at project.Project.main(Project.java:24)

Natomiast ta 24 linia kodu wygląda tak:

Files.createDirectory(Paths.get("output"));

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 16 stycznia 2020 przez Curiosis Użytkownik (540 p.)

Pozmieniałem trochę kod ale tym razem pojawiły się takie błędy:

C:\Users\curio>java -jar C:\Users\curio\OneDrive\Dokumenty\NetBeansProjects\Project\dist\Project.jar
Wystapil blad przy wczytywaniu danych
java.io.FileNotFoundException: liczby1.txt (Nie można odnaleźć określonego pliku)
        at java.io.FileInputStream.open0(Native Method)
        at java.io.FileInputStream.open(Unknown Source)
        at java.io.FileInputStream.<init>(Unknown Source)
        at java.io.FileInputStream.<init>(Unknown Source)
        at java.io.FileReader.<init>(Unknown Source)
        at project.Project.wczytywanie(Project.java:35)
        at project.Project.main(Project.java:27)
Exception in thread "main" java.lang.IndexOutOfBoundsException: Index: 0, Size: 0
        at java.util.ArrayList.rangeCheck(Unknown Source)
        at java.util.ArrayList.get(Unknown Source)
        at project.Project.wezLiczbe(Project.java:14)
        at project.Project.wczytywanie(Project.java:47)
        at project.Project.main(Project.java:27)

Nie wiem już gdzie ma być plik liczby1.txt aby .jar mógł je przeczytać :(

komentarz 18 stycznia 2020 przez MsMaciek123 Pasjonat (24,760 p.)

Zależnie od twojego kodu. Jeżeli wygląda on tak:
 

plik.otworz("liczby1.txt")

to plik musi być w tym samym katalogu co plik .jar z którego uruchamiasz
tzn. C:\Users\curio\OneDrive\Dokumenty\NetBeansProjects\Project\dist\

Błąd

java.nio.file.FileAlreadyExistsException: output

oznacza, że plik już istnieje.

W kodzie zmień, aby najpierw sprawdził czy plik istnieje, jeżeli tak, to żeby go usunął a następnie tworzył

 

0 głosów
odpowiedź 18 stycznia 2020 przez mbabane Szeryf (79,280 p.)
Pierwsza wersja Twojego programu mówi ze dany folder/plik już istnieje i nie może go stworzyć (bo juz jest), więc albo usuwaj wszystko przed zapisem do pliku, albo ustaw otwarcie pliku tak ze za każdym razem tworzy nowy plik.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 701 wizyt
pytanie zadane 15 października 2019 w C i C++ przez coderCpp93 Gaduła (4,200 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,135 wizyt
pytanie zadane 7 stycznia 2018 w Java przez Deloryn Bywalec (2,060 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 598 wizyt
pytanie zadane 8 marca 2017 w Java przez Jonki Dyskutant (8,180 p.)

92,579 zapytań

141,429 odpowiedzi

319,657 komentarzy

61,962 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...