• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Potrzebny kurs c#, maraton nauki!

Object Storage Arubacloud
0 głosów
275 wizyt
pytanie zadane 11 stycznia 2020 w C# przez Quniks Nowicjusz (160 p.)
edycja 11 stycznia 2020 przez Quniks
Potrzebuję odpowiedzi doświadczonych. W czerwcu chcę spróbować dostać pracę jako junior w języku C#. Przerobiłem cały C++ u Pana Mirosława, HTML,CSS i trochę Javy. W C# napisałem kawałek własnej gry ale nie było to kompletnie nic specjalnego, tak po prostu poznałem podstawy C# w Unity, programowałem też troszkę mikrokomputer w języku Visual Basic.                                                                                                                        To słowem wstępu żeby nie było, że porywam się z motyka na słońce.

Pracę chcę podjąć jako junior ale kompletnie nie wiem czego(.NET, ASP .NET, nie mogę się samodzielnie połapać w różnicach). Jestem tym typem który naprawdę szybko się uczy, ale trzeba mu za pierwszym razem pokazać palcem, dlatego potrzebuję naprawdę wartościowych kursów ponieważ przerażają mnie pytania które padają na rozmowach rekrutacyjnych nawet dla juniorów. Chciałbym aby sama teoria tj. Polimorfizm, dziedziczenie itp. Była po polsku abym mógł w pełni wiedzę przyswoić, następnie nie będę miał problemów z korzystaniem z kursów anglojęzycznych.

I tak na koniec może, jak realne jest to żeby w ciągu niecałych 5 miesięcy wykształcić się w C# na tyle, aby dostać pracę jako junior, nie poświęcając na programowanie całego wolnego czasu (matura w maju), ale będąc naprawdę szybko ogarniającym i ciężko-pracującym chłopakiem?
komentarz 11 stycznia 2020 przez Quniks Nowicjusz (160 p.)
Dodam na szybko, że przerobiłem w dwa dni podstawowy kurs od Impact IT, aby sprawdzić czy mocno różni się od reszty i nie ma takiej tragedii jak myślałem a obecnie jestem w trakcie ich kursu średniozaawansowanego który oczywiście zamierzam ukończyć!

Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże, bo jak patrzę, że oferta pracy dla juniora w wymaganych zawiera znajomość C#, .NET, MS SQL, Java, itp. to aż się słabo robi :D
1
komentarz 11 stycznia 2020 przez NowyUrzydgownig Mądrala (5,090 p.)

Kurs po polsku, chyba nie ma lepszego nawet w wersji angielskiej dla początkujących o Asp.NET Core https://piotrgankiewicz.com/courses/becoming-a-software-developer/

komentarz 11 stycznia 2020 przez NowyUrzydgownig Mądrala (5,090 p.)
Nie przejmuj się wymaganiami, bo często są one mocno wygórowane. Np. jak ktoś pyta o znajomość baz relacyjnych to najczęściej ogranicza się to do podstawowych zapytań, pojęć takich jak indeksowanie i transakcyjność, a nie jakieś bardziej złożone i problematyczne kwestie. Jednym słowem podstawy.

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 18 stycznia 2020 przez cSharpKazik Użytkownik (840 p.)

Skoro nie wiesz, od jakich aplikacji chciałbyś zacząć pisać. Proponuję zapoznać się z moim tematem na blogu, który napisałem niedawno, pokazuje czym jest .NET, C#, a także jakie aplikacje można w nim pisać - Przewodnik po C# i .NET

To tak na początek. Musisz się zastanowić jakie aplikacje chcesz pisać, masz do wyboru między innymi: aplikacje webowe, desktopowe, mobilne, gry.

Kurs Piotra Gankiewicza, również jest bardzo dobry - polecam, jeśli zdecydujesz się na aplikacje webowe i .NET Core.

Jeśli chcesz również dowiedzieć się jakie pytania padają na rozmowach kwalifikacyjnych na stanowiska młodszego programisty C# to zerknij tutaj - 10 najczęstszych pytań z odpowiedziami na stanowisko młodszy programista C# :)

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 432 wizyt
pytanie zadane 5 marca 2023 w C# przez kamil29 Obywatel (1,230 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 393 wizyt
pytanie zadane 21 marca 2020 w C# przez gmcode Gaduła (3,120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 3,086 wizyt
pytanie zadane 14 października 2017 w C# przez niezalogowany

92,579 zapytań

141,431 odpowiedzi

319,657 komentarzy

61,963 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...