• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Importowanie pliku txt do excela

0 głosów
579 wizyt
pytanie zadane 24 grudnia 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez XSPACE Użytkownik (690 p.)
Cześć mam dość niecodzienny problem, a mianowicie nie mogę poprawnie wczytać pliku z danymi tekstowymi do Excela 365. Wykonuje zadania maturalne z roku 2019, a dokładnie zadanie 5 związane z pogodą. Wszystko byłoby dobrze ale excel źle wczytuje typ danych robiąc mi z np 26,2 -> 262. Nigdzie nie mogę odnaleźć opcji, aby przy wczytywaniu użyło mi innego typu danych. Mogę co najwyżej spróbować to ustawić ręcznie, ale i tak to nic nie daje (cały czas wychodzą złe wyniki używając zmienionego typu danych, choć wiem, że formuła, której używam jest prawidłowa).

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 24 grudnia 2019 przez XSPACE Użytkownik (690 p.)
Udało mi się rozwiązać problem. Przy importowaniu jako separator dziesiętny ustawiłem '.' zamiast ',' i wszystko zaczęło działać jak należy, choć cały czas nie wiem czemu inni nie musieli tego robić (widocznie w jakiś sposób mili ustawione to domyślnie).

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 2,114 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 344 wizyt
pytanie zadane 9 października 2017 w Systemy operacyjne, programy przez ChiriChiri Obywatel (1,260 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 717 wizyt
pytanie zadane 12 stycznia 2021 w Java przez Patryk2001 Początkujący (470 p.)

93,735 zapytań

142,672 odpowiedzi

323,294 komentarzy

63,297 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...