• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Java JAXB - zapis planszy

0 głosów
165 wizyt
pytanie zadane 17 grudnia 2019 w Java przez Kkk Początkujący (480 p.)
Cześć,

chciałbym najpierw przedstawić Wam strukturę mojego programu, a następnie problem z jakim się spotkałem. Otóż stworzyłem w javie grę w kółko i krzyżyk działającą na serwerze. Chciałbym móc zapisać stan gry za pomocą JAXB do XML, jednak spotkałem się z paroma problemami.

W klasie serwera chce zserializowac obiekt klasy Gra, za pomocą JAXB. Zmienną klasy Gra, która mnie interesuje jest tablica pól, aktualnie toczonej gry. Dodam jeszcze, że w klasie Gra, znajduje się klasa Gracz, która zajmuje się ruchami poszczególnego gracza na serwerze. Wracając do tablicy pól. Pola planszy są zapisane w postaci Gracz [] plansza={}; czyli tablica jest typu Gracz. Gdy próbuję skorzystać z funkcji marshal wyskakuje mi m.in błąd mówiący o tym, że jaxb nie może zapisać zmiennej tego typu. Czytałem że warto wtedy skorzystać z adaptera, jednak nie rozumiem do końca, jak ma on działać.

Jeśli jest ktoś kto, mimo wytłumaczenia na miernym poziomie, zrozumiał mój problem to byłybym bardzo wdzięczny za jakąś wskazówkę.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 20 grudnia 2019 przez mbabane Szeryf (79,260 p.)
Zerknij na to:

https://stackoverflow.com/a/27808129/10166763

Być może marshalowana klasa nie ma odpowiednich adnotacji.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 2,080 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 340 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 934 wizyt
pytanie zadane 11 sierpnia 2016 w Java przez itcloud Gaduła (3,380 p.)

93,604 zapytań

142,528 odpowiedzi

322,995 komentarzy

63,090 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...