• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Jak odszyfrować dysk?

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
0 głosów
331 wizyt
pytanie zadane 1 grudnia 2019 w Bezpieczeństwo, hacking przez niezalogowany
zamknięte 1 grudnia 2019
Witam. Zaszyfrowałem partycję na dysku (niesystemowym) programem VeraCrypt i straciłem plik-klucz, którego użyłem do zaszyfrowania tego dysku. Próbowałem ten plik odzyskać, jednak był uszkodzony i nie byłem w stanie nim tego dysku odszyfrować. Zakładam, że będzie do tego potrzebna metoda brute-force, ale po pierwsze nie wiem jakim programem, bo większość jest bardzo droga, a po drugie zaszyfrowałem ten dysk tylko jednym plikiem-kluczem, bez hasła. Nie wiem, czy to ułatwi sprawę, czy utrudni, bo w różnych programach widziałem, że można wybrać litery, cyfry, znaki specjalne, tylko nie mam pojęcia co wybrać w przypadku użycia samego pliku. Jeśli 'domowymi' sposobami się nie zbyt da, to jakie jeszcze inne mam możliwości? Może jest jakaś firma, która oferuje takie usługi? I czy lepiej będzie odzyskać ten plik-klucz tak żeby nie był uszkodzony, czy próbować odszyfrować dysk brute-forcem?
komentarz zamknięcia: Udało się rozwiązać mój problem
komentarz 1 grudnia 2019 przez niezalogowany
Udało mi się odzyskać ten plik w nienaruszonym stanie programem Recuva, więc temat zamykam

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 120 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 684 wizyt
pytanie zadane 28 maja 2020 w Bezpieczeństwo, hacking przez Czesc Początkujący (430 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 388 wizyt
pytanie zadane 25 stycznia 2019 w Systemy operacyjne, programy przez IXIXIXIXIXIXI Użytkownik (710 p.)

90,842 zapytań

139,516 odpowiedzi

313,652 komentarzy

60,330 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Sklep oferujący ćwiczenia JavaScript, PHP, rozmowy rekrutacyjne dla programistów i inne materiały

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...