• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

SPOJ - JAVASCRIPT Pomocy!!!

Object Storage Arubacloud
0 głosów
483 wizyt
pytanie zadane 2 listopada 2019 w SPOJ przez BIREXD Obywatel (1,180 p.)

Witam... Mam pewien problem ze SPOJ-em. Mianowicie nie wiem jak działają operatory wejścia wyjścia w javascript na wyżej wymienionej platformie. Mógłby mi ktoś rozwiązać to proste zadanie które przejdzie test SPOJ-a? Dodam że bezskutecznie szukałem odpowiedzi na ten temat, a jak znalazłem to niedziałającą.

PTEST - Zadanie próbne

 

Napisać program do dodawania dwóch liczb całkowitych. Na wejściu podane są w oddzielnych liniach dwie liczby naturalne A oraz B mniejsze od 200. Na wyjściu należy wypisać wartość ich sumy, A + B.

 

Przykład

 

Wejście

2

3

Wyjście

5

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 2 listopada 2019 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)
komentarz 2 listopada 2019 przez BIREXD Obywatel (1,180 p.)
Czyli odpowiedź jak będzie wyglądać??? Nie wiem nawet cz dawać to w tagi script czy funkcje...Napisz mi odpowiedź do tego zadania i będę usatysfakcjonowany
komentarz 2 listopada 2019 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)
edycja 2 listopada 2019 przez adrian17
Nie, piszesz zwykły goły JS, tu nie ma żadnego HTMLa więc nie ma tagów.

Czytasz wejścia przez readline(), zamieniasz na inty, dodajesz, wypisujesz print()em. EDIT: właśnie to na szybko zrobiłem i działa.
komentarz 2 listopada 2019 przez BIREXD Obywatel (1,180 p.)
No to napisz mi ten kod...
komentarz 2 listopada 2019 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)
let a = parseInt(readline());
let b = parseInt(readline());
print(a+b);

 

komentarz 2 listopada 2019 przez BIREXD Obywatel (1,180 p.)
ok działa tylko nie wiedziałem że musze to na int przekonwertować...
komentarz 2 listopada 2019 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)
Dodanie stringów sprawi, że "1" + "1" == "11" ;)
komentarz 2 listopada 2019 przez DawidK Nałogowiec (37,910 p.)

Adrian - masz rację, taki kod:

function test() {
	var a = parseInt(readline());
	var b = parseInt(readline());
	return print(a+b);
}

przejdzie, przypomina mi to dlaczego bardziej zainteresowałem się codeWars tam wyglądałoby to po prostu :

function test(a, b) {
	return a+b;
}

Może dzięki temu co napisałeś przeprosze się ze spojem ;)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 426 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 218 wizyt
pytanie zadane 18 lipca 2018 w SPOJ przez Bloom55 Użytkownik (660 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 356 wizyt
pytanie zadane 14 lutego 2020 w SPOJ przez Colossus Mądrala (6,410 p.)

92,575 zapytań

141,424 odpowiedzi

319,649 komentarzy

61,960 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...