• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Gdzie jest błąd ?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
180 wizyt
pytanie zadane 30 lipca 2019 w HTML i CSS przez Radek Koniarski Użytkownik (870 p.)
otagowane ponownie 30 lipca 2019 przez Radek Koniarski
DLACZEGO  DIVY W .LICZBASILOWNI NIE CHCĄ SIĘ WYŚRODKOWAĆ MIMO MARGIN:0 AUTO





<!DOCTYPE html>
<html lang="pl">

<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <title>Document</title>
    <link rel="stylesheet" href="style.css">
    <link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Roboto+Condensed:400,700&display=swap&subset=latin-ext" rel="stylesheet">
</head>

<body>
    <header>
        <div class="logo"> <img src="img/logo.png"></div>

        <nav>
            <ul>
                <li>
                    <a href="#">Jak zacząć</a>
                    <a href="#">Aktualności</a>
                    <a href="#">O nas</a>
                    <a href="#">Oferta</a>
                    <a href="#">Karnety</a>
                    <a href="#">Galeria</a>

                </li>
            </ul>

        </nav>
    </header>

    <div class="photo1"></div>

    <main>
        <div class="liczbasilowni">
            <div class="section">
                <p>391</p>
                <h2>Liczba siłowni w całej Europie</h2>
            </div>


            <div class="section">
                <p>9</p>
                <h2>Liczba siłowni które otworzymy</h2>

            </div>


            <div class="section">
                <p>29</p>
                <h2>liczba krajów w których się znajdujemy</h2>
            </div>
        </div>


    </main>


</body></html>
* {

    margin: 0;
    padding: 0;

    box-sizing: border-box;
}


body {
    height: 500vh;


}


header {
    height: 300px;
}

header img {
    width: 10%;
    display: block;
    float: left;
    margin-left: 50px;
}

.photo1 {
    height: 400px;
    width: 100%;
    background-position: left;
    background-image: url(img/photo1.jpg);
    background-attachment: fixed;

}

nav {
    width: 100%;
    font-family: 'Roboto Condensed', sans-serif;


}

ul li {
    list-style: none;
    margin-top: 30px;
    padding: 10px 35px;



}

li a {
    padding: 20px;
    float: left;
    text-decoration: none;
    color: black;
    list-style: none;
    margin-left: 60px;
    text-transform: uppercase;
    font-size: 20px;

}

li a:hover {

    padding: 20px;
    background-color: #f9ca24;
    transition: 0.5s;


}


.liczbasilowni {
    width: 100%;
    margin: 0 auto;
    height: 300px;
 }

.section {
    height: 300px;
    width: 400px;
    background-color: aqua;
    float: left;
    text-align: center;




}

.section p {
    line-height: 200px;
    font-size: 100px;
    font-family: 'Roboto Condensed', sans-serif;
    font-weight: 700;


}

.section h2 {
    font-family: 'Roboto Condensed', sans-serif;
    text-transform: uppercase;
    font-size: 20px;



}

 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 30 lipca 2019 przez wsnofi Bywalec (2,680 p.)
wybrane 30 lipca 2019 przez Radek Koniarski
 
Najlepsza
.liczbasilowni {
  display:flex;
  justify-content:center;
  align-items:center;

    width: 100%;
    margin: 0 auto;
    height: 300px;
 }

Poczytaj o flex i grid pozycjonowaniu

komentarz 30 lipca 2019 przez Majonez.exe Gaduła (3,490 p.)

zapomniałem że istnieje

justify-content:center;
align-items:center;

...

0 głosów
odpowiedź 30 lipca 2019 przez Majonez.exe Gaduła (3,490 p.)

spróbuj dodać 

margin-left: 20%

a w ostateczności jak dobrze pamiętam to

margin-right: 20%

 

komentarz 30 lipca 2019 przez Radek Koniarski Użytkownik (870 p.)
rozwaliło się .. nie działa
komentarz 30 lipca 2019 przez Majonez.exe Gaduła (3,490 p.)
text-align: center

?

 

A spróbuj tego użyć, jeżeli nie zadziała dodaj !important, jeżeli jeszcze nie działa to dodaj do tego co wcześniej pisałem też !important. Jeżeli to nie działa to nie wiem sam.

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 2,922 wizyt
pytanie zadane 6 marca 2018 w HTML i CSS przez BIREXD Obywatel (1,180 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 822 wizyt
pytanie zadane 24 czerwca 2017 w HTML i CSS przez dziadek Początkujący (440 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 10,396 wizyt
pytanie zadane 11 marca 2017 w HTML i CSS przez bartek712 Nowicjusz (140 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...