• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Początek z Low-Level Exploitation

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
732 wizyt
pytanie zadane 12 lipca 2019 w Bezpieczeństwo, hacking przez lu7x00 Nowicjusz (220 p.)
edycja 12 lipca 2019 przez lu7x00
Dzień Dobry. Niedawno zająłem się "hackingiem". a konkretnej to od czego zazwyczaj się zaczyna czyli bezpieczeństwo aplikacji webowych. Od zawsze interesowała mnie bardziej inna z gałęzi security konkretnie chodzi o Low-Level Exploitation. Już od bardzo dawna chciałem pisać exploity, ale tym razem wziąłem się za naukę porządnie. Na koncie mam jeden banalny "exploit" związany z unrestricted file inclusion. Od czego powininem zacząc przygodę z LLE (Low-Level Exploitation)? Głównie myślałem nad książkami "Zrozumieć programowanie" oraz "Praktyczna inżyniera wsteczna". O programowaniu mam trochę pojęcia, ale zastanawia mnie czy warto ją brać czy od razu przejść do praktycznej inżynierii wstecznej? A może jeszcze nie kupować tych książek? Co o tym sądzicie?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 16 lipca 2019 przez profesorek96 Szeryf (91,420 p.)
Po pierwsze zaczął bym od początku. Na dobrą sprawę nie musisz na początek wydawać pieniędzy na książki. Polecam zacząć od YouTuBe i tego kanału:

https://www.youtube.com/user/GynvaelColdwind

Książki które wymieniłeś są bardzo dobre.
komentarz 16 lipca 2019 przez tkz Nałogowiec (42,020 p.)

"Zrozumieć programowanie" oraz "Praktyczna inżyniera wsteczna"

Bo to ten sam twórca, co kanału który podałeś. 

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 464 wizyt
pytanie zadane 21 sierpnia 2016 w Assembler przez bulrafi Nowicjusz (160 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 345 wizyt
pytanie zadane 3 sierpnia 2016 w C i C++ przez bulrafi Nowicjusz (160 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 972 wizyt
pytanie zadane 28 maja 2021 w Bezpieczeństwo, hacking przez grewwwew Użytkownik (830 p.)

93,377 zapytań

142,379 odpowiedzi

322,528 komentarzy

62,726 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...