• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

std::map wyszukiwanie

Object Storage Arubacloud
0 głosów
257 wizyt
pytanie zadane 7 czerwca 2019 w C i C++ przez BartekSV123 Nowicjusz (240 p.)
Witam,

czy w C++ przy wyszukiwaniu klucza w obiekcie std::map istnieje możliwość zliczenia odwiedzonych węzłów w drzewie które trzeba było przejść aby odnaleźć konkretny element?

np w takim drzewie aby znaleźć 4 trzeba odwiedzić 3 węzły, 1 potem 2 potem szukany 4

          - > 4

   ->2  - >5

1

   ->3 - >6

 

z góry dziękuje za odpowiedź
komentarz 7 czerwca 2019 przez tkz Nałogowiec (42,000 p.)
Hmyyy możesz iterować po mapie jednocześnie inkrementujesz wartość licznika, przerywasz inkrementację w momencie znalezienia.
komentarz 7 czerwca 2019 przez BartekSV123 Nowicjusz (240 p.)
no tak ale wtedy otrzymam pozycje w posortowanej liście w zależności od ustawionego predykatu, a mi chodzi o coś innego

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 7 czerwca 2019 przez adrian17 Ekspert (345,160 p.)
Nie kojarzę czegoś takiego.

Gdybym to był ja, to bym spróbował zajrzeć do implementacji i po kryjomu tam jakiś printf wrzucić w środku rekursji po drzewku.

A do czego tego potrzebujesz?
komentarz 7 czerwca 2019 przez BartekSV123 Nowicjusz (240 p.)
Do zadania na Spoj-u. Generalnie napisałem własny kontener, ale zastanawiam się czy dało by się z domyślnymi.
komentarz 7 czerwca 2019 przez adrian17 Ekspert (345,160 p.)
Huh. Ale w std::map chodzenie po drzewie nie jest ściśle zdefiniowane i może się różnić od implementacji, raczej wątpię żeby spoj zrobił zadanie zależące od tego. Co to za zadanie?

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 209 wizyt
pytanie zadane 29 lipca 2019 w C i C++ przez amelia.cpp Obywatel (1,860 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 373 wizyt
pytanie zadane 25 czerwca 2017 w C i C++ przez Alvancaran Dyskutant (8,160 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 139 wizyt
pytanie zadane 31 stycznia 2019 w C i C++ przez Milesq Nałogowiec (32,020 p.)

92,595 zapytań

141,444 odpowiedzi

319,717 komentarzy

61,980 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...