• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Opinie budowy strony

Object Storage Arubacloud
0 głosów
325 wizyt
pytanie zadane 20 maja 2019 w Nasze projekty przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)
zmienione kategorie 20 maja 2019 przez Comandeer

Cześć.

Mam prośbę do wszystkich programistów .Potrzebuje szczerej krytyki co do budowy i wglądu strony .Każdy kto ma ochotę ,chęci i mógł by mi pomóc będę bardzo wdzięczy wdzięczny.

http://autoqltura.pl

komentarz 20 maja 2019 przez Comandeer Guru (601,530 p.)
Proszę poprawnie dobierać kategorie do pytań. Kolejne pytanie ze złą kategorią zostanie usunięte.

4 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 23 maja 2019 przez Secrus Nałogowiec (32,880 p.)
Pasek nawigacji wydaje się być niespójny, w różnych kolorach + ta strzałka do rozwinięcia i niebieskie logo fb, jakoś się to nie komponuje razem, spróbuj zrobić mniejszą strzałkę do rozwijania, wyrównaną w jednej linii z tekstem, a logo fb zmień na białe. Wspomniany już font, też nie wygląda za przyjemnie dla oka. Strona wydaje się być na siłę dopasowana do całej szerokości ekranu, zdjęcia ze stocka ze znakami wodnymi też nie wyglądają fajnie. No i pytanie czy zamiast "Kondrat" nie powinno być "Konrad", ale może to jest ok.
+1 głos
odpowiedź 23 maja 2019 przez pablop76 VIP (123,180 p.)
edycja 23 maja 2019 przez pablop76

Zdecydowanie lepiej byłoby ustawić dla tła obrazkowego

    background-size: cover;
    background-position: center center;

 

żeby zachować proporcje.

Co to za listy

                  <ul class="configuration">
                    <p>Mycie painą aktywną</p>
                    <p>Pranie tapicerki</p>
                    <!-- <p>Wyważanie kół nieprzelotowych</p>-->
                    <p>Polerowanie lakieru</p>
                    <p>Odkurzanie</p>
                    <p>Mycie szyb</p>
                  </ul>
                  <ul class="configuration">
                    <p>Mycie pianą aktywną</p>
                    <p>Pranie tapicerki</p>
                    <!-- <p>Wyważanie kół nieprzelotowych</p>-->
                    <p>Polerowanie lakieru</p>
                    <p>Odkurzanie</p>
                    <p>Mycie szyb</p>
                  </ul>
                  <ul>
                    <spane class="icon icon-location">Jelenia Góra 58-506</spane><br>
                    <span class="marginiconstreet">  ul. Moniuszki 1A</span><br>
                    <br>  <span class="icon icon-clock"> pn-pt: 8:00 - 18:00</span><br>
                    <span class="ml-5">&nbsp;sob: 9:00 - 15:00</span><br><!--spacja &nbsp;-->
                    <br>  <span class="icon-cc-visa">  Płatnść kartą</span><br>
                    <span class="icon icon-mail">biuro@autoqltura.pl</span><br>
                  </ul>

W znacznikach ol, ul mogą znajdować się tylko li

Dlaczego header nie jest nagłówkiem?

         <header>
            <p class="h2-oferta">O nas</p>
          </header>

i inne nagłówki

<p class="h2-oferta text-center">Nasza oferta</p>
 <p class="h3-oferta" >Serwis Opon</p>
<p class="h3-oferta2 col-12 text-center">Myjnia samochodowa</p>

 

komentarz 24 maja 2019 przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)
Bo jak dam dan O nas w h2 lub inny to nie działa na niego stylizacja Trzcionki
komentarz 24 maja 2019 przez pablop76 VIP (123,180 p.)

Ponieważ style bootstrapa są czytane po Twoich

  <link rel="stylesheet" href="css/main.css">
  <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/bootstrap.min.css">

Zmień kolejność

komentarz 24 maja 2019 przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)
A mam jeszcze jedno pytanie jak zaimportować bootrapa do biblioteki tak aby nie pobierać  go z sieci lecz aby był na serwerze.Chodzi o to ,że jak ściągam paczę i podpinam ją to nie działa .
0 głosów
odpowiedź 20 maja 2019 przez Eliro Stary wyjadacz (12,160 p.)
Imho, czcionka wygląda jakby była rozmazana, co mi się osobiście nie podoba.

Druga sprawa - guzik "Nasza oferta", który przekierowuje w dół strony. Możesz go rozwinąć i tamte przyciski już przekierowują do kolejnej strony. A może zrobiłbyś tak, że po naciśnięciu następuje TYLKO rozwinięcie tego menu, a poszczególne submenu np. "Serwis opon", przekierują Cię w dół strony?

Favicon nie ma przezroczystego tła.
komentarz 20 maja 2019 przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)
A czy mógłbym prosić o małą podpowiedź z czcionką ? Już od kilku dni nie mogę jej dobrać
0 głosów
odpowiedź 23 maja 2019 przez Ania2019 Użytkownik (530 p.)
edycja 23 maja 2019 przez Ania2019
Witaj

Sam uklad strony jest dobrze dobrany, generalnie masz dobre podejscie, troche szlifow i bedzie dobrze.( zwroc  uwage na szerokosc strony, popraw tak, aby szerokosc tresci byla spojna z cala strona) ustal jedna szerokosc np 960px (zalecane obecnie jako najlepsze podejscie "mobile first").

Potrzebujesz poprawic stylistyke czcionek , bo one graja glowna role przekazu, poprzez czcionki odbieramy zarowno tresc jak i emocje. W tym przypadku powinna wzbudzac wiarygodnosc a stylistyka pasowac do tematyki. Pomysl o tym i porownaj podobne branzowe strony najlepszych na rynku.

Stopka Copyright - powinna byc raczej wyciszona niz wytluszczona i subtelnie zaznaczona. Ta troszke za bardzo bije po oczach.

Pobaw sie narzedziami :

http://fontcombinator.com/   http://www.ourownthing.co.uk/fontpairing/    https://fontjoy.com/

tu sprawdzisz tez wage czcionek, niektore moga byc bardzo ciezkie, dobrze jest zwrocic na to uwage aby strona wczytywala sie szybciej:  https://fonts.google.com/

Powodzenia!

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 461 wizyt
pytanie zadane 11 lutego 2019 w HTML i CSS przez ziomek7 Obywatel (1,060 p.)
+2 głosów
2 odpowiedzi 487 wizyt
pytanie zadane 15 lipca 2016 w Nasze poradniki przez emil340 Użytkownik (550 p.)
0 głosów
6 odpowiedzi 546 wizyt
pytanie zadane 7 marca 2016 w Nasze projekty przez NowyProgramista Użytkownik (950 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...