• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

css wyśrodkowanie napisu w navbarze

Object Storage Arubacloud
0 głosów
201 wizyt
pytanie zadane 11 kwietnia 2019 w HTML i CSS przez Filipek123 Użytkownik (840 p.)

Witam, mam problem z wyśrodkowaniem napisu  w navbarze costubedzie gdy dodawałem <center> do tego to się psuł cały navbar
 

ul {
    list-style-type: none;
    margin: 0;
    padding: 0;
}

li {
    display: inline;
}
<ul>
  <li><a href="#1">1</a></li>
  <li><a href="#2">2</a></li>
  <li>COSTUBEDZIE</li>
  <li style="float:right"><a href="#3">3</a></li>
  <li style="float:right"><a href="#4">4</a></li>
</ul>

mam namyśli jak zrobić tak, żeby ten napis costubedzie był na samym środku tego navbaru 

 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 11 kwietnia 2019 przez afqedart Mądrala (5,050 p.)
Na pewno żaden inny kod na to nie wpływa? Mógłbyś przesłać cały kod? Niby problem błahy, ale wolę się upewnić.
komentarz 11 kwietnia 2019 przez Filipek123 Użytkownik (840 p.)
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<style>
ul {
    list-style-type: none;
    margin: 0;
    padding: 0;
}

li {
    display: inline;
}
</style>


</head>
<body>

<ul>
  <li><a href="#1">1</a></li>
  <li><a href="#2">2</a></li>
  <li>COSTUBEDZIE</li>
  <li style="float:right"><a href="#3">3</a></li>
  <li style="float:right"><a href="#4">4</a></li>
</ul>

</body>
</html>

Na razie to jest mój cały kod

0 głosów
odpowiedź 11 kwietnia 2019 przez Hasira Bywalec (2,100 p.)

Dodaj klasę do costubedzie i do tej klasy w css dodaj to

.Class {
    position: relative;
    margin: 0 auto;
}

 

komentarz 11 kwietnia 2019 przez Filipek123 Użytkownik (840 p.)
<!DOCTYPE HTML>

<head>
<style>
ul {
    list-style-type: none;
    margin: 0;
    padding: 0;
}
 
li {
    display: inline;
}
.Class {
    position: relative;
    margin: 0 auto;
}
</style>
</head>
<body>

		<ul>
			<li style="float:left;"><a href="#1">1</a></li>
			<li style="float:left;"><a href="#2">2</a></li>
			<li class="Class"><center>COSTUBEDZIE</center></li>
			<li style="float:right"><a href="#3">3</a></li>
			<li style="float:right"><a href="#4">4</a></li>
		</ul>
					
					
				
	</div>

</body>

http://prntscr.com/naj8a9 gdy dodałem .Class i dałem tag <center> to przesunęło się w dół 

			<li style="float:right"><a href="#3">3</a></li>
			<li style="float:right"><a href="#4">4</a></li>

 

komentarz 11 kwietnia 2019 przez Hasira Bywalec (2,100 p.)
Spróbuj bez center
komentarz 11 kwietnia 2019 przez Filipek123 Użytkownik (840 p.)
http://prntscr.com/najhhx teraz jest dobrze ale napis costubedzie nie jest na środku
komentarz 11 kwietnia 2019 przez Hasira Bywalec (2,100 p.)
usuń wszystko z klasy poza position i dodaj te dwie

left: 50%;

transform: translate(-50%);

powinno działać
komentarz 11 kwietnia 2019 przez Filipek123 Użytkownik (840 p.)
Ok działa, dzięki za pomoc :D

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 291 wizyt
pytanie zadane 20 października 2018 w HTML i CSS przez yato_ Początkujący (350 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 451 wizyt
pytanie zadane 30 listopada 2022 w HTML i CSS przez ptomeccc Użytkownik (800 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,174 wizyt
pytanie zadane 22 listopada 2019 w HTML i CSS przez amtrax Dyskutant (9,630 p.)

92,634 zapytań

141,505 odpowiedzi

319,883 komentarzy

62,015 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...