• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

windows forms application - picture viewer

Object Storage Arubacloud
0 głosów
105 wizyt
pytanie zadane 29 marca 2019 w C# przez rav89lodz Użytkownik (590 p.)
zmienione kategorie 29 marca 2019 przez Patrycjerz

Dzień dobry,

napisałem prosty program do przeglądania zdjęć. Niestety nie działa do końca tak jakby chciał, mianowicie, jeśli otwieram program, następnie open_dialog i wrzucam do niego plik to wszystko jest ok. Natomiast w drugą stronę, czyli Prawym przyciskiem myszy na obraz -> otwórz za pomocą i wybieram swój program, to program się otwiera ale pusty. 

Korzystałem z czegoś takiego

 pictureBox1.ImageLocation = Path.Combine(Application.StartupPath, katalog);

//private string katalog = Environment.CurrentDirectory;

 private string katalog = AppDomain.CurrentDomain.BaseDirectory;

żaden z przypadków nie działa, co oznacza, że coś źle kombinuję. No i teraz pytanie, czy da się załatwić coś takiego w prosty sposób, czy mechanizm jest dużo bardziej skomplikowany niż mi się wydaje? cheeky Mógłby ktoś mnie nieco naprowadzić. Dzięki za odpowiedzi smiley

1 odpowiedź

0 głosów

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 671 wizyt
pytanie zadane 5 listopada 2019 w C# przez Aneczka_1511 Nowicjusz (150 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 134 wizyt
pytanie zadane 8 lipca 2023 w C# przez xFrikeQ Nowicjusz (130 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 376 wizyt
pytanie zadane 26 października 2021 w C# przez Kamio Obywatel (1,100 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...